Dell U2711 Ultrasharp

Vi har testet Dells 27-tommers flaggskip.

Dell U2711 Ultrasharp
Publisert
Sist oppdatert

Hvor stor kan en PC-skjerm være før den bli for stor, og hvor høy oppløsning er optimalt? Sjansen er stor for at en ekspert ville svart noe helt annet for 15 år siden enn i dag, og grensene tøyes stadig.

I 2010 selges det aller mest av 22 og 24-tommere til PC-bruk, og oppløsningen på disse er nesten alltid uten unntak 1920 x 1080 piksler - bedre kjent som full HD. Dette holder for de aller fleste, og gir et detaljnivå som mange regner som optimalt for et normalt syn og med normal betraktningsavstand.

Men enkelte av oss kan aldri få nok av verken tommer eller piksler.

Faller du inn i den kategorien, vet du sikkert at det begynner å komme en del 27- og 30-tommere med oppløsning som overgår full HD, de fleste av dem har 2560 piksler horisontalt, og minst 1440 piksler vertikalt. Det betyr blant annet at du kan fylle skjermen med mange programvinduer, og ha full oversikt på samme tid.

Les også: Dette kan bli en skjermrevolusjon

Ikke for alle

Hvis du synes det høres fristende ut med en gigantskjerm på skrivepulten, er det en del ting du må være klar over:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer