Dell XPS 13 - oppgradert!

Nye XPS 13 har blitt klart bedre enn forrige gang. Men noe er det selvsagt å trekke for her også.

NESTEN RAMMELØS: Smal ramme rundt skjermen er definitivt stilig. Dessuten kan PC-en gjøres enda mindre, takket være dette. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
NESTEN RAMMELØS: Smal ramme rundt skjermen er definitivt stilig. Dessuten kan PC-en gjøres enda mindre, takket være dette. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dell omtaler sin modell XPS 13 som verdens minste PC med 13,3 tommer skjerm, og vi ser ikke bort fra at de kan ha rett.

Fotavtrykket er nemlig vesentlig mindre enn normalt, noe som har blitt mulig blant annet ved å minimalisere rammen rundt skjermen.

Dette har gått litt på bekostning av tastaturet, som er rundt en centimeter trangere enn for eksempel 13,3-tommeren i Samsungs 9-serie fra fjoråret. Det går også litt utover plasseringen av webkameraet - som Dell nå har blitt nødt til å plassere nede til venstre for skjermen.

Oppgradert utgave

Vi kjørte en stor og fyldig test av XPS 13 i februar i år. Der konkluderte vi med en femmer på terningen og mange superlativer, men vi var også noe kritisk til blant annet viftestøy og batteritid.

Nå har modellen kommet i oppgradert utgave, og vi har hatt den på testbenken noen dager. Har Dell klart å rette på ankepunktene våre?

Mye likt

Dell XPS 13 kommer fortsatt i fire forskjellige konfigurasjoner, billigste starter nå på 11.490 kroner hos Dell.no. Det er altså premium-segmentet Dell posisjonerer modellen, der selv den billigste nå er oppgradert fra femte til sjette generasjon Core i5-prosessor fra Intel, full HD-skjerm og 128 GB PCIe-basert SSD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer