Delphi 4 er klar

Tidligere enn ventet annonserte Inprise i går den nye versjonen av Borland Delphi. Versjon 4 av det populære utviklingsverktøyet har fått omfattende støtte for industristandardene innenfor objekt- og databasehåndtering, har kraftige muligheter for Internett-utvikling og er ellers full av nye funksjoner.

Inprise er pragmatisk og lar deg bruke de fleste viktige standarder og protokoller i Delphi 4.
Inprise er pragmatisk og lar deg bruke de fleste viktige standarder og protokoller i Delphi 4. Vis mer
Publisert

Litt forvirret over navnebruken i ingressen vår? Forklaringen er at Borland tidligere denne måneden skiftet navn til Inprise Corporation, blant annet for å understreke sin satsing på utviklingsverktøy for foretaksomfattende løsninger ("Enterprise Computing" på engelsk). Selskapet erkjenner likevel at Borland-navnet har høy verdi blant utviklere, og skal derfor fortsatt bruke dette i navngivingen av en del produkter.

Første versjon av Delphi ble i sin tid mottatt med begeistring av utviklere, ikke minst fordi det meste av det som var galt med Microsofts Visual Basic var gjort riktig i Delphi.

Et av de viktigste poengene i denne sammenhengen var at Delphi faktisk hadde en ekte (og rask) kompilator, mens Visual Basic var interpreterende (programmer oversettes ikke til maskinkode) frem til nåværende versjon 5.

Tre versjoner

Tradisjonen tro kommer også Delphi 4 i tre versjoner: Delphi 4 Standard representerer den rimelige inngangsbilletten for enkeltutviklere som ønsker å bli kjent med verktøyet. Professional-utgaven henvender seg til profesjonelle utviklere, mens Client/Server Suite inneholder komplette verktøy for utvikling av avanserte flerlags klient/tjener- og databaseløsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer