Delta Force: Task Force Dagger

Det nyeste Delta Force-spillet bringer lite nytt til bordet, men koster heller ikke skjorta. Er det likevel verdt pengene?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Delta Force-serien har eksistert lenge, og har alltid basert seg på ekte hendelser som de amerikanske spesialstyrkene hadde deltatt i, samt gitt deg tilgang til fullt spekter av de samme våpen og spesialutstyr som Delta-styrkene faktisk bruker.

Det siste spillet i serien kom for nesten to år siden (anmeldelsen kan du lese her), og var da på mange måter et underholdene spill, men som likevel hadde en del mangler. To år senere får vi noe som kan kalles en utvidelespakke, men som i essensen er det samme spillet, bare at brettene er litt annerledes. Dessverre – det som i år 2000 var et helt brukbart spill, holder ikke mål i dag.

Politisk (u)korrekt

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Selve settingen for spillet kan nok få noen til å reagere. Basert på Operation Enduring Freedom, tar spillet oss til Afghanistan anno 2001. Høres Kandahar eller Tora Bora kjent ut? Det er slike steder du vil besøke, og underveis vil du få sjansen til å meie ned mange hundre skjeggete menn med turban. Vi synes det hele bærer preg av en forhastet cash-in, mens hendelsene i New York og Afghanistan ennå er friskt i minnet. Det er mulig at spillet vil selge godt i USA alene på grunn av settingen – her i Europa venter vi oss mer skepsis.

Uansett er det ikke vår oppgave å diskutere de moralske og etiske spørsmålene ved spillet. Det vi lurer på er om spillet er noe bra?

Lite nytt

Til å begynne med kan du velge hvilken spesialstyrke du vil være medlem av. Det er nemlig ikke bare Delta Force som er representert i spillet, men også andre kjente enheter som Green Berets, engelske SAS, og til og med australske og kanadiske styrker. Ditt valg har uansett lite å si når det gjelder spillets gang.

Delta Force: Task Force Dagger

Videre kan du velge hva slags utstyr du vil bruke, og her er det naturligvis nok leketøy å hygge seg med. Du kan velge mellom 30 våpen, og 17 av dem er nye.

Brettene i spillet foregår som sagt rundt om i Afghanistan. De er varierte nok, og det samme gjelder målene og oppdragene. Du vil måtte angripe mål, beskytte strategiske punkter og komme deg inn i fiendtlige baser. Problemet er at motstanden fra de fientdlige soldatene er like varierende – noen ganger blir du momentant drept av ett sniksytter-skudd, andre ganger står de rundt som sauer og får ikke med seg at kameraten deres akkurat er blitt slaktet.

Generelt sett klarer du å komme deg gjennom de fleste oppdragene ved første forsøk bare du er litt forsiktig. Det er rett og slett alt for lite dyktig motstand.

Delta Force: Task Force Dagger

Det er flere øyeblikk i spillet som er vellagede, spennende og realistiske, men alt i alt blir det hele en middelmådig opplevelse når det gjelder spillbarhet.

Teknisk skuffende

Om ikke inholdet i spillet var tvilsomt, så er det hele bygd på en grafikkmotor som virkelig hører fortiden til. Den voxel-baserte motoren begynte å bli utdatert allrede da det forrige spillet kom for to år siden. I dag er det rett og slett uforsvarlig å ha så dårlig grafikk i et spill, og det forsterker bare inntrykket av at Task Force Dagger ble kjapt utviklet for å tjene penger på en nylig krig.

Delta Force: Task Force Dagger

Det eneste positive med grafikkmotoren er at den klarer å tegne svært store utendørsområder, og på avstand ser det unektelig flott ut. Det store problemet er detaljene – bygninger som virker vilkårlig plassert på bakken, ensformige og kjedelige innendørsområder, begrensede animasjoner, dårlige spesialeffekter og todimensjonelle våpen. Å spille Task Force Dagger blir som en ubehagelig tur til dataspillenes fortid, minus nostalgien eller gode minner.

Det eneste som kanskje redder spillet er den lange rekken flerspillermuligheter. Men heller her finner vi ingenting vi ikke har sett før.

Konklusjon

Delta Force: Task Force Dagger

Selv om Task Force Dagger blir markedsført som utvidelsespakke (som riktignok ikke krever at du har installert Land Warrior), og følgelig koster bare 299 kroner, synes vi ikke det er verdt pengene. Vil du leke soldat, kjøp deg Ghost Recon, eller last ned det gratis US Army-spillet, som faktisk er en ganske solid affære.

Delta Force-serien kommer sterkt tilbake til høsten med Black Hawk Down, som ser ut til å være et meget interessant spill. Ikke la Task Force Dagger spolere seriens navn, og la det ligge på hylla.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer