Den beste stue-PCen?

Vi har fremdeles til gode å finne den perfekte datamaskinen for stua. Eller har vi kanskje allerede gjort det uten å skjønne det?

Den beste stue-PCen?
Publisert
Sist oppdatert

Stue-PC – altså et multimediasenter der du kan spille av musikk, film, spille litt og (eventuelt) ta opp TV-programmer – er noe vi kommer tilbake til med ujevne mellomrom. Vi vet at potensialet er der og og både AMD og Intel har kommet med sine utspill (respektive Live! og Viiv), så er det fremdeles litt som gjenstår før det er andre enn entusiaster som trekker inn et stort PC-kabinett i stua.

Heldigvis finnes det mindre maskiner, som for eksempel Acer iDea500 vi testet for ikke alt for lenge siden. Det interessante med denne maskinen var jo at hovedkort og minne var av samme type vi finner i bærbare PCer. Så hvorfor ikke bare holde oss til bærbare - uten å lage noe mer ut av det?

Bærbar PC - mange fordeler

De fleste nye bærbare kommer med både dobbeltkjerneprosessor (Core Duo) fra Intel og 945GM brikkesett, som jo også gir oss en Viiv-godkjent PC. Så en slik maskin, selv med integrert Intel GMA 950 grafikk, er altså nok for HD-film og all annen mediebruk. Også bærbare med AMDs nye Turion X2 dobbeltkjerneprosessor vil vi tro er mer enn bra nok for disse oppgavene.Så en løsning er derfor å installere Windows Media Center eller annen egnet program for å gjøre en slik bærbar om til en god og kraftig stue-PC. Sleng på et trådløst tastatur og mus (evt. medietastatur og/eller fjernkontroll), og vips er du klar for timesvis med digital sofaunderholdning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer