Den første MP3-lommespilleren

Publisert
Sist oppdatert

Saehan Information Systems lanserte MPMan F10 tidlig 1998, først i Korea, deretter i USA sommeren samme året. Det var slett ikke noen stor og klumpete spiller, som man kanskje skulle forvente, men en kompakt sak, uten bevegelige deler, som målte 91 x 70 x 16 mm.

På innsiden satt flashminne på 32 MB, nok til en halv time med musikk i brukbar kvalitet. Den brukte et oppladbart NiMH-batteri og holdt i 9 timer mellom hver lading. Overføring av musikken skjedde via parallellporten.

En av de første testene kunne konkludere med følgende: "if you are in a market for a portable stereo player for your workouts, there is absolutely no equal". Testen er fortsatt tilgjengelig her.

Likevel ble ikke MPMan noen stor suksess, og solgte bare i ganske få eksemplarer. Prisen lå på rundt 250 amerikanske dollar.

>>Les videre: Platebransjen reagerer

Innhold:[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer