Den første MP3-lommespilleren

Publisert
Sist oppdatert

Saehan Information Systems lanserte MPMan F10 tidlig 1998, først i Korea, deretter i USA sommeren samme året. Det var slett ikke noen stor og klumpete spiller, som man kanskje skulle forvente, men en kompakt sak, uten bevegelige deler, som målte 91 x 70 x 16 mm.

Den første MP3-lommespilleren


På innsiden satt flashminne på 32 MB, nok til en halv time med musikk i brukbar kvalitet. Den brukte et oppladbart NiMH-batteri og holdt i 9 timer mellom hver lading. Overføring av musikken skjedde via parallellporten.

En av de første testene kunne konkludere med følgende: "if you are in a market for a portable stereo player for your workouts, there is absolutely no equal". Testen er fortsatt tilgjengelig her.

Likevel ble ikke MPMan noen stor suksess, og solgte bare i ganske få eksemplarer. Prisen lå på rundt 250 amerikanske dollar.

>>Les videre: Platebransjen reagerer

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer