Den første samletesten

Publisert
Sist oppdatert

I 2001 klarer DinSide, med undertegnede i spissen, å overbevise TV2 om at det var på tide å presentere en samletest av MP3-spillere. Testen ble utført, og resultatet publisert på TV2 Hjelper deg.

Vinneren i testen ble JazPiper, helt til høyre på bildet.
Vinneren i testen ble JazPiper, helt til høyre på bildet. Vis mer


Det viste seg imidlertid at temaet var gresk for mange, og både vi og TV2 fikk opplevde stor pågang fra undrende seere i etterkant.

Vinneren, JazPiper, fikk gode skussmål. Den brukte parallellkabel for overføring av MP3-filer. Her er et utdrag fra vår konklusjon: "Når ECP var aktivert gikk overføringen som smurt. Våre 47 MB med testfiler ble overført på litt over fem minutter, og det er slett ikke verst, og langt bedre enn hva vi hadde fryktet."

I dag overføres 47 MB på tre sekunder på de raskeste spillerne.

Fra Elektronikkbransjen fikk vi senere opplyst at det ble solgt rundt 1.500 MP3-spillere i Norge det året. Fem år senere var tallet rundt 500.000, og da var ikke musikkmobilene medregnet...

>>Les videre: iPod

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer