Den første Tablet PC fra HP

Samtidig som Microsoft lanserte sin spesialutgave av Windows XP for Tablet PC i forrige uke, var HP på banen med sin første Tablet PC, Compaq Tablet PC TC1000. Også Acer, Packard Bell og flere andre PC-produsenter vil lansere Tablet PCer i nær fremtid.

Publisert
Sist oppdatert

Tablet PC - den nye PC-revolusjonen?

  1. Den første Tablet PC fra HP


Den lille Tablet PCen fra HP veier ikke mer enn 1,36 kg, og er bygget rundt en strømgjerrig Crusoe TM5800 1 GHz-prosessor fra Transmeta. På innsiden sitter det for øvrig en 30 GB harddisk og 256 MB RAM (standard).

Compaq Tablet PC TC1000
Compaq Tablet PC TC1000 Vis mer

TC1000 har blant annet innebygd modem og trådløst nettverk, men skal du bruke CD-ROM, DVD-spiller etc, må du koble den til en dokkingstasjon. Batterilevetiden oppgis til 4-5 timer, noe som de færreste bærbare PCr kan hamle opp med.


Kompakt

Maskinen er ikke mer enn omtrent to centimeter tykk og er utstyrt med en 10,4 tommer TFT-skjerm med herdet glass og en oppløsning på 1024 x 768 punkter. Skjermen kan snus på høykant slik at skjermbildet vises som "portrettvisning".

I tillegg til skriving direkte på skjermen, leveres maskinen med et lite tastatur. Et virtuelt skjermtastatur kan også brukes, dette finnes allerede som standard i Windows XP.

Compaq Tablet PC TC1000 ventes i butikkene her hjemme i desember. Prisen vil starte på rund 23.000 kroner inkl mva. DinSide Data har allerede bestilt et testeksemplar, og du vil forhåpentligvis kunne lese vår test av enheten i god tid før de siste juleinnkjøpene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer