Den immune PC

En PC som trygt kan brukes på Internet, uten at du risikerer å bli smittet av virus eller angrepet av ormer - det finnes. Den er dessuten svært billig, $169.99 koster den i USA. Lindows WebStation er navnet.

Den immune PC
Publisert
Sist oppdatert

Lindows WebStation er utviklet spesielt for å brukes på Internett, gjerne av mange forskjellige brukere som ikke tar noen former for forholdsregler. Dette krever svært spesielle forhåndsregler på vanlige Windows-PCer, hvis det i det hele tatt er praktisk mulig. Dessuten er den latterlig lave prisen umulig å slå, for den inneholder programvare som lar deg surfe, sende og motta mail, messaging, spill, digital video og mye mer.

Hva inneholder maskinen?

Selve maskinvaren består av vanlige PC-komponenter i den rimeligste enden av spekteret. Prosessoren er en 1,1 GHz AMD Duron, det er 256 MB minne, en 52X CD-ROM, 56K modem og 10/100 Mbps nettverk - og ingen harddisk!

Tastatur og mus er inkludert, men ikke skjerm.

Og det hele drives av Linux-varianten LindowsOS 4.0 - og her ligger årsaken til immuniteten - som kjøres fra CD! Det er altså ingen muligheter for å lagre data lokalt, dermed er det heller ingen muligheter for at virus kan spre seg og infisere filene på harddisken. Den finnes jo ikke...

Programvare og kompatibilitet

Maskinen er basert på LindowsOS 4.0 som er ferdig konfigurert og ligger på CD. I tillegg er det installert programvare som nettleser, web-basert email, instant messaging, programmer for avspilling (streaming) av video og lyd, java-spill og mye annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer