Den magiske Windows-tasten

Noen ganger kan det være mye mer effektivt å bruke tastatur enn mus og pekeplate. Her er noen hurtigtaster i Windows 8/8.1 du bør kjenne til.

HUSKER DU Å BRUKE? Windows-tasten kan brukes til mye smart. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HUSKER DU Å BRUKE? Windows-tasten kan brukes til mye smart. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tastaturet er et skattkammer for deg som ønsker å bli mer effektiv i Windows, for her ligger det mye skjult bak taster og tastekombinasjoner. Ofte kan kjappe trykk på tastaturet erstatte tungvinte bevegelser med mus og pekeplate, som i neste omgang kan spare deg for problemer med muskler og ledd - og såkalt musesyke.

Vi har samlet noen av de nyttigste tastatursnarveiene du bør kjenne til i Windows 8, samtlige med Windows-tasten kombinert med en annen tast.

Dette er bare et utvalg, nederst inviterer vi deg til å komme med andre nyttige tips til snarveier!

Les også: Ti skjulte Windows-tips

1. Gå til skrivebordetHar du rotet deg inn i en Modern UI-app som du ikke klarer å komme deg ut av, eller vil du bare finne skrivebordet fra den heldekkende startmenyen? Windows-tasten er din venn. Ett enkelt trykk tar deg til skrivebordet, ett trykk til tar deg tilbake dit du befant deg. Hvis du av en eller annen grunn har avsluttet skrivebordet, starter du det ved å trykke Windows-tasten og D samtidig.

2. Zoome innSliter du med at ting på skjermen er vanskelig å lese? Prøv å trykke Windows-tasten og + samtidig, og se hva som skjer. Et trykk til zoomer enda mer inn. Trykk Windows-tasten og - for å zoome ut igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer