DJI Mavic lansert

Den nye DJI-dronen får plass i hånda

…men har likevel arvet mye fra de større modellene.

KAN BRETTES: DJIs nye drone, Mavic, måler bare 8x8x20cm når den ikke er i bruk. Foto: DJI
KAN BRETTES: DJIs nye drone, Mavic, måler bare 8x8x20cm når den ikke er i bruk. Foto: DJI Vis mer
Publisert

For bare en ukes tid siden lanserte den ledende actionkameraprodusenten GoPro sin første drone; Karma. Noe av det som gjør den spesiell er at den kan brettes sammen for å ta mindre plass når den ikke er i bruk.

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn én uke før den ledende droneprodusenten, DJI, kom med sitt svar, og det er den nye dronen Mavic.

Her snakker vi også om en drone som kan brettes sammen når den ikke er i bruk, og det med langt mer komptakte mål, for mens Karma måler 36x22x9cm i brettet tilstand, er de tilsvarende tallene for Mavic bare 8x8x20cm, som da opptar under 1/5 av volumet. Den er også lettere, med oppgitt vekt på 743 gram kontra 1006 gram for GoPro-dronen.

Oppgitt flytid er 27 minutter på én ladning, og inkludert er et gimbal-stabilisert kamera med 79 graders vinkek, 12 megapikslers oppløsning og mulighet for 4K-filming.

Finesser fra toppmodellene

Mavic mangler ikke når det gjelder teknologi. For det første har den nye dronen enda bedre rekkevidde enn dronene i Phantom-serien, der den kan kan styres hele 7km unna kontrolleren, med levende video fra kameraet, som er oppsiktsvekkende langt, og hele sju ganger så langt som GoPro-dronen. Toppfarten er for øvrig oppgitt til 65 km/t; også det raskere enn Karmas 54 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer