TEST: Sony MDR-1000X

Den nye kongen av støyreduksjon

Sony utfordrer Bose med sine nye hodetelefoner med aktiv støydemping. Og kommer seirende ut av det.

STILLHET: Sonys nye hodetelefoner med aktiv støydemping, MDR-1000X, er svært gode på å filtrere ut lyd fra omgivelsene. Foto: Pål Joakim Pollen
STILLHET: Sonys nye hodetelefoner med aktiv støydemping, MDR-1000X, er svært gode på å filtrere ut lyd fra omgivelsene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sier vi aktiv støydemping, tenker de fleste på Bose. Den amerikanske produsenten har i mange år vært den dominerende aktøren på den fronten, og tar du et fly i morgentimene en ukedag, finner du mange pent kledde menn og kvinner som har et par QuietComfort-klokker på ørene.

Ikke at det er mangel på utfordrere. Mang en produsent har prøvd, men inntil nå har vi hele veien holdt en knapp på Bose-teknologien som den beste hva gjelder å filtrere ut støy. Senest i sommer gav vi gode skussmål til Bose' første modell med Bluetooth, QuietComfort 35.

Hva er aktiv støydemping?

Aktiv støydemping går ut på at små mikrofoner montert på utsiden av øreklokkene fanger opp lyden fra omgivelsene, for så å generere de «motsatte» lydbølgene, slik at støyen fra omgivelsene blir kansellert. Dette krever selvsagt strøm, og derfor har slike hodetelefoner et innebygd batteri som må lades i ny og ne.

Sonys nye, trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping, MDR-1000X, byr på den beste støyreduksjonen vi har hørt – ikke bare når det gjelder konstant susing fra en flymotor eller lignende, men også på mer tilfeldige lyder. Dessuten spiller de svært godt og har i tillegg et par finesser å by på som er ganske kjekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer