Den nye PC-en er fremdeles ikke "ren"

Trodde du at du fikk en ubesudlet PC med Windows 8?

Det følger med mange programmer som du rett og slett ikke trenger på den nye PC-en.
Det følger med mange programmer som du rett og slett ikke trenger på den nye PC-en. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nye PC-er kommer nå med Windows 8 ferdig installert, uansett om den har berøringsskjerm eller ikke. Likevel er ikke PC-en "ren" når du kjøper den i butikken. Alle merkevarene, som Acer, Asus, Lenovo, Samsung og Toshiba kommer i større eller mindre grad med et drøss av tilleggsprogrammer som skal ta seg av det ene og det andre.

Her ser du hva Byte fant ferdig installert på maskiner fra en rekke anerkjente PC-produsenter.Dette gjøres til tross for at alle funksjoner disse programmene tilbyr enten allerede finnes i Windows kontrollpanelet, eller som inkludert programvare. Det er også mulig å laste ned gratisprogrammer med tilsvarende funksjonalitet fra Windows Store.

Hvorfor er det slik?

Årsaken til at disse tilleggsprogrammene følger med er ikke så vanskelig å finne. Det er penger å tjene for produsentene. Forklaringen er altså en "deal" mellom maskinvareprodusentene og programvareprodusentene, som går ut på at PC-produsentene får penger av programvareprodusentene for å inkludere programmene ferdig installert på maskinene.

Mye av dette er prøveversjoner, som fungerer i 30 dager og deretter plager deg hver gang under oppstart ved å mase på at du må betale for at PC-en skal være sikker. Eller hver gang du skal se på et bilde eller spille en video, eller musikk. Eller de bare popper opp av seg selv uten forvarsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer