Den optimale minimusen?

Microsoft Arc ser nok mer spesiell ut enn den i virkeligheten er, men smart er den!

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid at pekeplaten eller styrepinnen på en bærbar PC er å foretrekke. Skal man drive med arbeid som for eksempel krever nøyaktige musebevegelser, er en standard mus ofte å foretrekke.

Problemet er at en mus tar plass i bæreveska, og hvis den krympes forsvinner gjerne alt som har med ergonomi å gjøre, i samme åndedrag.

Utbrettbar

Det er her Microsofts nye Arc-mus kommer inn i bildet. Det er faktisk noe så spesielt som en sammenleggbar mus det er snakk om, og i transportmodus tar den opp kun 60% av plassen når den er i bruksmodus.

Hvordan er så dette mulig? Hemmeligheten ligger ganske enkelt i at her er det det gedigent hulrom på undersiden. Når musen skal transporteres knepper man ganske enkelte bakre halvdel inn mot undersiden. Når dette skjer, skrus samtidig musen av, og på innsiden er det plass til den minimale mottakeren.

Pingvin?

Der ligger den nærmest som et egg, og vi regner med at det er flere enn oss som får assosiasjoner til pingvinpappa i filmen Pingvinenes marsj.

"Egget" festes ikke, den holdes på plass av en magnet. Og når musen er sammenslått er det klin umulig at den forsvinner. Men vi ser imidlertid at det kan oppstå problemer, for magneten er ikke veldig sterk, og mottakeren er så liten at den enkelt "rotes bort".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer