Den optiske musen er her

Microsoft prøver å revolusjonere pekeredskapet som brukes av så å si alle, og som har vært uforandret i mange år. Det er snakk om musen, og vi har testet den nye, optiske utgaven av Microsoft IntelliMouse.

Den optiske musen er her
Publisert

Det er få av oss som ikke bruker musen mens vi jobber på datamaskinene våre – det er et nødvendig tilbehør, akkurat som tastatur eller skjerm. Det grunnleggende designet har imidlertid vært uforandret siden 60-årene, selv om mange forsøk på justeringer er blitt gjort av diverse produsenter (flere knapper, ny utforming og andre finesser). Vi har riktignok sett noen spede forsøk på å lage nye museløsninger med optikk på 80-tallet, men disse løsningene var avhengig av en spesiell musematte, og ble ikke noen suksess. Nå vil altså Microsoft prøve med noe helt nytt.

Ingen kule

Basisen for en mus har vært en mekanisme som registrerer håndbevegelsene via en kule i musen. Denne blir gjerne skitten, og svikter etter en tid. Microsoft har fjernet kulen, og erstattet den med et digitalt kamera, som tar 1500 bilder av overflaten i sekundet. En prosessor analyserer disse bildene, og danner seg et bilde av bevegelsen, som da overføres til datamaskinen og pekeren på skjermen. Siden det ikke er bevegelige, mekaniske deler i musen, vil den ikke slites ut på samme måte.

I tillegg har musen fire knapper: to øverst og to på siden, og et scrolling-hjul. Designet er lekkert, i behagelige gråtoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer