Den perfekte CD-brenner?

Markedet for CD-brennere begynner å bli mettet, men fortsatt har produktet et betydelig potensiale. Yamaha har bakt inn svært spennende funksjonalitet i sin CRW-F1.

Den perfekte CD-brenner?
Publisert
Sist oppdatert

Yamaha har fortsatt sterk fokus på CD-brennere, og fortsetter utviklingen mens andre, store aktører beveger seg mer og mer over på DVD-markedet. Det begynner å bli en stund siden vi så CD-brennere med revolusjonerende og innovative egenskaper, men nå kan det se ut som om Yamaha er i ferd med å endre på dette bildet, med lanseringen av CRW-F1.

Rask og funksjonsrik

For det første er dette en lynkjapp sak, den brenner CDR-plater i maks 44x hastighet og CDRW-plater i maks 24x. Sistnevnte er dobbelt så raskt som de raskeste brennerne på markedet i dag klarer. Musikk-CDer rippes for øvrig i maks 44x hastighet.

For det andre, og mye viktigere, støtter CRW-F1 Mount Rainier-spesifikasjonene, noe som betyr at CDRW-plater kan brukes like enkelt som dagens tilårskomne disketter.

For det tredje er CRW-F1 utstyrt med en finurlig laserinnretning kalt DiscT@2, som gjør det mulig å brenne logoer, tekst og bilder direkte på undersiden av platene, på sektorer av platen som ikke brukes til å lagre annen data. Dermed elimineres behovet for etiketter. Dette er en løsning som vi gleder oss til å teste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer