Den perfekte eksterne harddisk?

Eksterne disker har vært som tilhenger til bil: ikke noe man ønsker seg, men noe man blir nødt til å anskaffe seg. Men Freecoms nye harddisk plasserer seg høyt oppe på ønskelisten!

Den perfekte eksterne harddisk?
Publisert
Sist oppdatert

Eksterne disker er vanligvis noe man anskaffer når det ikke er mulig å sette inn flere disker i PCen, eller hvis man trenger å dele eller transportere store datamengder mellom forskjellige brukere eller PCer.

Det er praktisk, men i mange situasjoner hadde det vært topp at flere kunne ha tilgang til dataene på disken samtidig, og gjerne uavhengig av om andre brukere har slått på PCen eller ikke.

Vi snakker med andre ord om en nettverksdisk, og det er nettopp dette Freecom nå har kommet opp med. Men ikke nok med det, den kan også være en USB-disk.

På baksiden finner vi både en USB-kontakt og en nettverkskontakt, i tillegg til strømbryter og tilkobling fra streømforsyningen.

Installasjon

Disken leveres med programvare, som må installeres på hver maskin i nettverket som skal få tilgang til disken, når den skal brukes som nettdisk.

Som USB-disk er det ikke nødvendig med installasjon av programvare på nyere versjoner av Windows.

Installasjonen var smertefri. For å kunne ta disken i bruk må du taste inn en kode og et passord som står på undersiden av disken. Så dukker den opp som en vanlig disk i Utforskeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer