Den råeste PCen er en Mac

Skal du ha det feteste akkurat nå må du velge Mac.

Den råeste PCen er en Mac
Publisert
Sist oppdatert

Datamaskiner kommer i mange kategorier og bruksområdene er tilsynelatende mange. Men de berømmelige "folk flest" bruker PCen faktisk først og fremst som en terminal mot internett, hvor alle data hentes fra eller leveres til. Maskinen gjør jobben med å få det hele til å se noenlunde pent ut, det er her nettleseren kommer inn og sørger for at bilde, lyd, video og tekst havner der det skal.

Men hva med de som bruker en datamaskin til å kverne betydelige mengder av egne data? Da snakker vi om forskjellige typer konstruksjon, det være seg visuelt i form av 3D-modellering, CAD, videoredigering og prosessering, lydopptak, redigering og prosessering og ikke minst vitenskapelig arbeide og analyse.

De fleste av disse brukerne jobber i virksomheter hvor de slipper å kjøpe maskinen selv. Men det er også små virksomheter som består av enkeltpersoner, og her er maskinvalget noe man tar på egen kappe.

Hva slags maskin velger man da?

Går man inn på nettbutikkene finner man mange forskjellige maskiner beregnet på hjemmebruk, kontor og gaming. Også komponenter til disse maskintypene finnes du i bøtter og spann, for de som ønsker å komponere maskinen selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer