Den raskeste eksterne harddisken

Trenger du mer diskplass og vil ha en ekstern løsning er det mange alternativer. Vi har testet et kabinett fra HighPoint, med Serial ATA tilkobling.

Den raskeste eksterne harddisken
Publisert
Sist oppdatert

Eksterne diskløsninger er praktisk og fleksibelt, men i de fleste tilfeller gir de dårligere ytelse enn når du kobler den samme disken internt. Dette gjelder både USB 2.0 og FireWire.

Før i tiden var SCSI-disker et naturlig alternativ for brukere som krevde rask lagring og mye plass, og det var ingen forskjell i ytelse mellom eksterne og interne SCSI-løsninger. Problemet var imidlertid kabling og terminering av SCSI-bussen, som kunne bli svært vrient ved sammenkobling av flere enheter. Dessuten var kablene tykke og uhåndterlige.

Men SCSI-disker har ikke lenge like stor kapasitet som ATA-disker. Den største SCSI-disken som er tilgjengelig er på 146,8 GB, mens de største ATA-diskene har dobbelt så stor kapasitet til halve prisen (Maxtor MaxLine 300 GB sammenlignet med Seagate Cheetah).

Serial ATA, eller S-ATA, er nå svært utbredt, og tilbyr et raskere grensesnitt enn ordinær parallell ATA. Den tynne kabelen er mer praktisk, og det er nærliggende å tenke seg en ekstern løsning.

Eksterne kabinetter og kontrollerkort leveres av flere, vi har sett på HighPoint e.SATA upgrade kit v2, som består av kontrollerkortet R1511 og kabinettet RM1100

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer