Test av Asus Zenbook UX530UX

Den ser ut som en 14-tommer, men så åpner du lokket

Å lage kompakte, lette og gode PC-er noe av det Asus kan aller best. Som denne 15,6-tommeren som veier 1,6 kg!

15,6-TOMMER I LITEN INNPAKNING: Takket være tynn ramme rundt skjermen, er Zenbook UX530U på størrelse med en typisk 14-tommer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
15,6-TOMMER I LITEN INNPAKNING: Takket være tynn ramme rundt skjermen, er Zenbook UX530U på størrelse med en typisk 14-tommer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

De siste månedene har vi testet en rekke PC-er i ultrabook- og hybridklassen med skjermer som måler mellom 13 og 14 tommer. Dette er en fin størrelse for deg som er ute etter en PC som tar liten plass i veska, uten at det blir for mange kompromisser i forhold til arbeidsflate.

Men ultrabooks finnes også i «standardstørrelse» med 15,6 tommer skjerm, perfekt for deg som ønsker stor arbeidsflate og gjerne et tastatur som kommer med numeriske taster.

Asus Zenbook UX530U er faktisk den ellevte modellen i Zenbook-familien vi har hatt på testbenken, siden starten med Zenbook UX31 i 2011. Den lange fartstiden har gitt oss en rekke fine modeller, og det er alltid med litt ekstra forventninger vi tar en ny Zenbook i nærmere øyesyn.

Vår test-PC

UX530U fås i mange forskjellige konfigurasjoner. Versjonen vi har hatt på testbenken er utstyrt med en Intel Core i7-7500U-prosessor, 16 GB RAM og en SSD på 512 GB. Den er også utstyrt med dedikert grafikkort, Nvidia Geforce GTX 950M. Det er med andre ord en relativt kraftig maskin det er snakk om her, mer om det siden.

Utformingsmessig har den mye til felles med tidligere Zenbooks. Hele chassiset er i aluminium, og det sirkelformede mønsteret i lokket som skal symbolisere uendelighet, er også synlig. Den mørkegrå overflaten er dessverre ikke immun mot fingeravtrykk, platen rundt tastaturet er mattere og langt bedre på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer