Den skjulte Windows 8-menyen

Nyttige snarveier for avanserte brukere.

Windows 8-startmenyen har fått en smart kompanjong.
Windows 8-startmenyen har fått en smart kompanjong. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent har Microsoft fjernet den klassiske start-knappen i Windows 8, og det er ventet at dette vil skape en viss frustrasjon blant garvede Windows-brukere. Derfor har en rekke uavhengige programvareselskaper laget erstatningsknapper som kan installeres. Vår favoritt kan du lese om her.

Men beveger du musepekeren helt ned i venstre hjørne i Windows 8, vil det uansett dukke opp et miniatyrbilde av en ny startmeny. Klikker man på dette, vil den nye "Metro"-startmenyen dekke hele skjermen:

Denne startmenyen inneholder langt mer enn bare snarveier til programmer, blant annet lenker til en rekke tjenester i nettskyen - organisert ved hjelp av såkalte fliser som forandrer seg i takt med at informasjonen i tjenestene oppdateres:

Og trykker du på for eksempel "W" på tastaturet, åpnes søkeboksen automatisk, samtidig som at alle programmer som inneholder W listes ut til venstre, sortert på relevans:

Les mer om Metro-menyen.

Ny høyreklikk-meny

Det som mange ikke har fått med seg, er at det finnes enda en meny. Den får du fram ved å høyreklikke helt nederst i venstre hjørne av skjermen. Denne er ment å være et supplement til startmenyen, som gir deg rask tilgang til avanserte systemvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer