Den smarteste PC-oppgraderingen

Vi byttet ut harddisken med SSD og installerte Windows 10 fra bunnen av. Det er den smarteste oppgraderingen vi har gjort.

NØKKELEN TIL RASK PC: En SSD av god kvalitet med 250 GB kapasitet koster rundt 1000 kroner. Kombinert med nyinstallasjon av Windows 10 er det etter vår mening ofte den smarteste oppgraderingen du kan gjøre. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
NØKKELEN TIL RASK PC: En SSD av god kvalitet med 250 GB kapasitet koster rundt 1000 kroner. Kombinert med nyinstallasjon av Windows 10 er det etter vår mening ofte den smarteste oppgraderingen du kan gjøre. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du ny PC i dag, leveres den enten med en mekanisk harddisk, flashbasert SSD, eller en hybridvariant mellom de to. Hvis den er utstyrt med en vanlig, mekanisk harddisk som systemdisk, er dette ofte den største bremseklossen i en moderne PC, uansett klasse.

Les også: Tema: SSD

Best effekt

Etter vår mening er det beste valget, spesielt hvis du synes venting er en uting i PC-hverdagen, å velge en PC med SSD - eller oppgradere til SSD selv i etterkant.

En SSD har i motsetning til harddisken ingen bevegelige deler. Den tåler dessuten slag og fall mye bedre, veier mindre, lager ingen ulyder og bruker mindre strøm. Og viktigst: Den kan lese og skrive data flere ganger raskere. Siden Windows hele tiden jobber mot systemdisken, vil dette ofte føre til at PC-en oppleves svært mye raskere.

I vårt tilfelle gav dette for eksempel mye mer merkbar effekt enn å oppgradere arbeidsminnet (RAM) fra 6 til 12 GB)

Den store ulempen er at en SSD koster mer per gigabyte enn en harddisk. Derfor er det sjelden at PC-er i økonomiklassen er utstyrt med SSD, men nå skjer det ting også her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer