Den store backup-guiden

GUIDE: Maksimal sikkerhet er helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Backup, backup, backup. Som om du ikke har nok å tenke på allerede, så skal du brys med å måtte gjøre disse endeløse og frustrerende kjedelige rutineoppgavene også.

Nei, takk.

Og så utsettes backupen, igjen, og igjen. Og plutselig en dag sier maskinen takk og farvel, og du sitter tilbake og river av deg hårene.

Hvorfor tok jeg ikke backup?

Fordi det er kjedelig, og kjedelige ting har vi mennesker en lei tendens til å utsette.

Hadde det ikke vært greit å kunne sette opp et system som automatisk tar seg av all backup, og samtidig være helt trygg på at du ikke vil miste arbeidet ditt hvis det en dag skulle gå galt? Eller å ha en rask måte å få maskinen din tilbake i tilstanden den var i når alt var nyinstallert og gikk raskt?

I denne artikkelen skal vi gjennomgå det som kan kalles backup-prinsippene for maksimal sikkerhet. I tillegg skal vi se på hvordan du kan sette opp et automatisert backupsystem på bakgrunn av disse prinsippene. Det beste er at det vil ikke koste deg et rødt øre.

Backup av hva?

Du har sikkert fra flere plasser hørt at du må for all del ta backup. Problemet for mange er spørsmålet om hva man egentlig skal ta backup av? Skal du ta backup av filene du jobber med, hele dokumentmappen eller rett og slett hele harddisken? Svaret er rett og slett alt, men hyppigheten er forskjellig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer