Den store kamerauken

Nyheter i fleng.

Tre produsenter slipper nye kameraer denne uka. Foto: Dan Shirley
Tre produsenter slipper nye kameraer denne uka. Foto: Dan Shirley Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kameraprodusentene har hatt en tendens til å være enige om at dette er et godt tidspunkt å slippe nye kameraer på.

Rett før helgen slapp Casio noen nye kameraer, i dag er det Olympus' tur, Canon slipper nye kameraer tirsdag og Nikon på onsdag. Vi skal selvsagt sørge for å servere deg godbitene når de slippes og rapporterer live fra pressekonferansene til Canon og Nikon.

>> Les også: Slik kjøper du nytt objektiv

Olympus med 5 nye kameraer

Olympus Mju 1060 - 7x optisk zoom pakket inn i et beskjedent ytre. Kameraet har brennvidde tilsvarende 37-260mm og er det første kameraet fra Olympus med det de kaller "Intelligent auto" - for øvrig det samme navnet som Panasonic har på sine kameraer.

På papiret virker imidlertid Olympus' "intelligens" å være mer avansert - ikke bare registrerer kameraet bevegelser og øker ISO-verdien deretter; kameraet skjønner det også dersom du er i ferd med å ta et portrettbilde og prioriterer da hudtoner samt gjør bakgrunnen uskarp, og dersom du fotograferer et landskapsbilde, økes dybdeskarpheten og fargeintensiteten. Likeledes bytter kameraet over til makromodus dersom motivet befinner seg på kort avstand.

Kameraet har også ansiktsgjenkjenning (16 ansikter) og innebygd smilefunksjoner som knipser når alle smiler. LCD-skjermen er på 3" og serieopptak kan gjøres med opp til 13,5 bilder i sekundet; riktignok med 3 megapikslers oppløsning.

Kameraet kommer i siste halvdel av september til en veiledende pris på 2690,- og blir tilgjengelig i disse fargene:

Den store kamerauken


Olympus Mju 1040 - Kun 16mm tykt og brennvidde tilsvarende 38-114mm (3x zoom). Kameraet får de samme intelligente egenskapene som Mju 1060 og 2,7" skjerm.

Mju 1040 er starten på en ny designserie fra Olympus, og blir tilgjengelig i flere "alternative" farger; Starry Silver, Midnight Black, Magma Red og Magma Yellow. Her ser du sistnevnte:

Den store kamerauken


Olympus Mju 1050 SW - Olympus kunne muligens ha vært flinkere med modellbetegnelsene for å skille dem bedre, men "SW" er betegnelsen de bruker om den mest robuste serien. Det nye kameraet er riktignok ikke like vanntett som enkelte tidligere modeller (som har tålt opp til 10 meter under vann), men til bassengbruk burde vanntettheten ned til 3 meter holde fint, og kameraet tåler også å bli sluppet fra 1,5 meters høyde rett i asfalten.

Skientusiaster vil også ha glede av den såkalte "tap-betjeningen", som gjør kameraet enkelt å bruke selv med skihansker på kameraet tåler kulde ned til 10 kuldegrader.

Alle de nye Mju-kameraene har en oppløsning på 10 megapiksler, mens ingen ser ut til å ha mekanisk/optisk bildestabilisator.

Her er et bilde av kameraet:

Den store kamerauken


Olympus SP-565uz - Vi stusser litt over lanseringen av dette kameraet, som på papiret er noe svakere enn det eksisterende SP-570uz, selv om det ligger på det samme prismessig. Spesifikasjonene er helt like med tanke på brennvidde, men det nye kameraet har 2,5" skjerm kontra 2,7" på SP-570uz. Ellers ser det helt likt ut over hele fjøla, med unntak av ansiktsgjenkjenningen på 16 personer i det nye kameraet.

Aner vi en 575/580 i nær fremtid, Olympus?

Olympus FE-370 er det siste kameraet ut. FE-serien er Olympus' billigserie, men selv med en veiledende prislapp på 1890 kroner, kommer kameraet med 5x optisk zoom (36-190mm) og alle de intelligente funksjonene som beskrevet i Mju-serien over.

Casio med "sminkekamera"

Som nevnt innledningsvis, har også Casio offentliggjort nye kameraer i EXILIM-serien.

Casio EXILIM EX-Z300 og Casio EXILIM EX-Z250 får begge en ny sminkefunksjon, der du kan velge grad av prosessering fra 1-12 der hudtoner glattes ut og sterke skygger i ansiktet tones ned. Disse blir også de første kameraene ut med Casios nye bildeprosessering, EXILIM Engine 3.0, og får oppløsninger på hhv 10 og 9 megapiksler.

Mer interessant er det kanskje at begge kameraene får vidvinkel tilsvarende 28mm (4x optisk zoom). Z300 har også en såkalt "multi motion"-funksjon, som kan sette sammen tre seriebilder til ett bilde, og kan dessuten filme med 1280x720-oppløsning. Begge kameraene har mekanisk bildestabilisering og 3" LCD-skjerm.

Den store kameraukenExilim Zoom EX-Z85 (bildet) leveres i hele åtte forskjellige farger (sølv, svart, sterk rosa, lys rosa, blå, grønn, brun og oransje) og menyenes er også tilgjengelige i seks ulike farger. Kameraet har også smilefunksjon, og en spennende funksjon som tar bilde når bevegelsen i bildet er liten nok til at det ikke blir bevegelsesuskarphet.

Z85 kan også filme i widescreen og koder filene med den plasseffektive H.264-codecen.

Som sagt - flere kameranyheter tirsdag og onsdag.

Flere datasaker på DinSides dataforside!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer