Game Pass

Den store Xbox-satsingen lanseres i dag

Skal ta opp kampen mot Googles Stadia med over 150 spill.

XCLOUD: Microsoft tar opp kampen med Google om strømmekundene. Foto: Microsoft
XCLOUD: Microsoft tar opp kampen med Google om strømmekundene. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømming eller konsoll - hva er egentlig fremtiden? Kanskje begge deler.

Microsoft virker i hvert fall å såpass stor tro på spillstrømming at de tidligere har uttalt at Google og Amazon blir deres største konkurrenter i tiden fremover, ikke Sony og Nintendo.

Både Google og Amazon satser stort på spillstrømming. Google er allerede på banen med Stadia, Amazons «Project Tempo» forventes på markedet neste år og mellom dem kommer Microsofts Game Streaming, tidligere kjent som xCloud.

Skyspilling er nesten som å ha en mini-Xbox på mobilen din. Foto: Skjermdump
Skyspilling er nesten som å ha en mini-Xbox på mobilen din. Foto: Skjermdump Vis mer

Skyspilling

Etter å ha vært tilgjengelig i betaperiode en god stund nå, slipper Microsoft Xbox Cloud Gaming for Game Pass, tidligere kjent som xCloud, løs til personer i 22 markeder, deriblant Norge.

Har du en nyere Android-enhet, enten nettbrett eller mobil, kan du fra 15. september strømme over 100 Xbox-spill til enheten din. Full liste finner du under.

Men hva med iOS? spør du kanskje. xCloud har vært gjennom en begrenset testperiode på iPhone, men på grunn av Apples retningslinjer for App Store, må du nok vente en stund før tjenester som Xbox Cloud Gaming og Stadia blir tilgjengelig på iPhone og iPad.

I denne artikkelen får du svar på det viktigste du trenger å vite om Xbox Cloud Gaming.

MICROSOFT UTFORDRER GOOGLE STADIA: 15. september lanseres Xbox Game Streaming til Android. Vis mer

Hvor mye koster et abonnement?

Xbox Cloud Gaming bakes inn i Xbox Game Pass Ultimate som koster 125 kroner i måneden. Microsoft har også et introduksjonstilbud på 10 kroner for den første måneden.

I tillegg til spillstrømming, inkluderer Game Pass Ultimate også tilgang til 100 spill på Xbox One og PC, Xbox Live Gold og, i løpet av året, EA Play.

Hvordan kommer jeg i gang?

For å strømme Xbox-spill må du ha følgende:

  • En Android-enhet med Android 6.0 eller nyere og Bluetooth 4.0 eller nyere
  • en Microsoft-konto
  • en Xbox One-kontroller med Bluetooth. Den originale Xbox One-kontrollen og den første Xbox One Elite-kontrollen har ikke Bluetooth
  • bredbånd eller mobildata med minst 10 megabit per sekund ned og 4,75 megabit per sekund opp
  • og ja, så må du selvsagt også ha Game Pass-appen til Android som i dag fikk en oppdatering som lar deg strømme spill fra skyen.

Med tiden vil du også kunne strømme spill til PC-er med Windows 10 og kanskje iOS dersom Apple og Microsoft blir enige om en løsning.

Hvilke kontrollere er støttet?

«Minecraft Dungeons» er det første spillet som kan styres med virtuelle taster på skjermen, men for best opplevelse bør du bruke en spillkontroller.

Blant annet vil du kunne bruke følgende kontrollere: Xbox One Wireless, PlayStation DualShock 4 og den kommende Xbox Series-stikka.

Microsoft har også inngått samarbeid med tilbehørsprodusenter som PowerA, Razer, 88BitDo og Nacon som står klare med tilbehør til Game Streaming.

Et utvalg kontrollere og holdere som fungerer med Xbox Cloud Gaming. Foto: Microsoft
Et utvalg kontrollere og holdere som fungerer med Xbox Cloud Gaming. Foto: Microsoft Vis mer

Strømmekvalitet

Spillene strømmes med en videokvalitet på 720p.

Hva er databruken?

Microsoft opererer ikke med tall her, men vår erfaring er rundt 2–3 GB i timen.

Er det mulig laste ned innhold til offline bruk?

Nei, dette er kun strømming av spill.

Hvilke spill er tilgjengelig?

Microsoft har offentliggjort lista som inneholder over 150 spill som kan strømmes fra i dag. I tillegg er det kjent at «Destiny 2: Shadowkeep & Forsaken», «Halo 3: ODST» legges til 22. september og «Night in the Woods» og «Warhammer: Vermintide 2» kan strømmes fra 24. september.

I den søkbare tabellen nedenfor kan du se hvilke spill som er tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer