Game Pass

Den store Xbox-satsingen lanseres i dag

Skal ta opp kampen mot Googles Stadia med over 150 spill.

XCLOUD: Microsoft tar opp kampen med Google om strømmekundene. Foto: Microsoft
XCLOUD: Microsoft tar opp kampen med Google om strømmekundene. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømming eller konsoll - hva er egentlig fremtiden? Kanskje begge deler.

Microsoft virker i hvert fall å såpass stor tro på spillstrømming at de tidligere har uttalt at Google og Amazon blir deres største konkurrenter i tiden fremover, ikke Sony og Nintendo.

Både Google og Amazon satser stort på spillstrømming. Google er allerede på banen med Stadia, Amazons «Project Tempo» forventes på markedet neste år og mellom dem kommer Microsofts Game Streaming, tidligere kjent som xCloud.

Skyspilling

Etter å ha vært tilgjengelig i betaperiode en god stund nå, slipper Microsoft Xbox Cloud Gaming for Game Pass, tidligere kjent som xCloud, løs til personer i 22 markeder, deriblant Norge.

Har du en nyere Android-enhet, enten nettbrett eller mobil, kan du fra 15. september strømme over 100 Xbox-spill til enheten din. Full liste finner du under.

Men hva med iOS? spør du kanskje. xCloud har vært gjennom en begrenset testperiode på iPhone, men på grunn av Apples retningslinjer for App Store, må du nok vente en stund før tjenester som Xbox Cloud Gaming og Stadia blir tilgjengelig på iPhone og iPad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.