Microsoft Surface

- Den største Surface-lanseringen siden 2015

Forvent Surface Laptop 3, Surface Pro 7 og kanskje mye mer.

SURFACE LAPTOP 3: Dette lekkede bildet skal være den nye Surface Laptop 3 hvis skjerm er 15 tommer. Foto: Evan Blass / Twitter
SURFACE LAPTOP 3: Dette lekkede bildet skal være den nye Surface Laptop 3 hvis skjerm er 15 tommer. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 2. oktober skal Microsoft vise frem nye Surface-produkter, og hvis ryktebørsen er noe å gå etter, ser det ut til å bli et innholdsrikt arrangement.

Det forventes at Microsoft skal lansere nye utgaver av Surface Laptop og Surface Pro, men Windows 10-produsenten har trolig også noen overraskelser klar til å trekkes opp av hatten.

Bilder publisert av Evan Blass, som er kjent for å treffe godt på sine lekkasjer, viser noe av det Microsoft skal vise frem i morgen.

Surface on Arm og Surface Pro 7

Det franske nettstedet Frandroid hevder at en av Surface Pro 7-modellene, omtalt som «Surface on Arm» av Blass, vil ha mye smalere ramme enn de foregående modellene, og i samme stil som Apple iPad Pro. Microsofts hybridenheter er kjent for å ha litt tykkere rammer, noe som godt frem på fjorårets Surface Go.

Samme nettside melder også at USB-A og MiniDisplay-port erstattes med USB-C-kontakten. Det blir i så fall første gang på en Surface Pro-enhet, og en etterlengtet oppgradering fra Microsoft. Samtidig verserer det rykter om at denne modellen kan utstyres med en ARM-brikke, noe som kan bli en svært spennende lansering.

ARM-PROSESSOR: «Surface on Arm» med et nytt design med avrundede hjørner og smalere ramme rundt skjermen. Foto: Evan Blass / Twitter
ARM-PROSESSOR: «Surface on Arm» med et nytt design med avrundede hjørner og smalere ramme rundt skjermen. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Dog ser det ut til at Microsoft også vil selge Surface Pro 7-modeller med «gammelt design» og USB-A-port, men med USB-C i stedet for MiniDisplayPort.

USB-C: Dette er trolig Surface Pro 7 med USB-C-kontakt. Foto: Evan Blass / Twitter
USB-C: Dette er trolig Surface Pro 7 med USB-C-kontakt. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Surface Laptop 3

Tyske WinFuture er kjent for å treffe godt på sine rykter, og i forbindelse med Surface-arrangement til Microsoft melder nettstedet at Surface Laptop 3 blir tilgjengelig i både 13,5 og 15 tommer.

Det kan posisjonere Surface Laptop 3 som en enda sterkere konkurrent til MacBook Pro.

I tillegg ser det ut til at Microsoft planlegger å introdusere en Laptop-utgave uten Alcantara-stoffet rundt tastaturet.

ALCANTARA: Surface Laptop 3 15" får et mer tradisjonelt laptop-design uten Alcantara-stoffet rundt tastaturet og styreflaten. Foto: Evan Blass / Twitter
ALCANTARA: Surface Laptop 3 15" får et mer tradisjonelt laptop-design uten Alcantara-stoffet rundt tastaturet og styreflaten. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Mer interessant er det kanskje at det trolig kommer en utgave av Surface Laptop 3 med AMD-prosessor. De seneste årene har AMD for alvor meldt sin tilbakekomst i bærbar PC-markedet, og hvis rapportene stemmer, vil Surface Laptop 3 15" bli utstyrt med Ryzen-prosessorer.

Én ting til ...

Microsoft-kjenner og skribent i Windows Central, Daniel Rubino, skriver på Twitter at «dette blir det største Surface-arrangementet siden 2015. Merk mine ord» og vi kan forvente et «én ting til-øyeblikk».

Under Steve Jobs var Apple kjent for sine «one more thing»-øyeblikk der de kom med en ekstra overraskelse mot slutten av sine lanseringer, men de seneste årene har det meste rundt Apples lanseringer blitt lekket i lang tid på forhånd.

Hva den ekstra overraskelsen til Microsoft eventuelt er, gjenstår å se, men Windows Central skriver at selskapet jobber med tre spennende prosjekter. To av dem er Surface Go 2 og Surface Book 3, samt produktet som går under kodenavnet «Centaurus».

Nettstedet skriver at Centaurus er Microsofts brettbare nettbrett/PC med to skjermer, som vil kjøre «Windows Lite» - en uannonsert versjon av Windows 10 som kan vise seg å bli en direkte konkurrent til Googles Chrome OS og er beregnet på en rekke type enheter.

Ifølge Windows Central er ikke «Windows Lite» klar for lansering før en stund ute i 2020, så det er litt usikkerhet hvorvidt Microsoft kommer til å snakke om operativsystemet på onsdag.

Hva håper du at Microsoft skal vise frem på onsdag?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer