Den ultimate bakgrunnen?

Her er skrivebordsbakgrunnen som forandrer seg i takt med døgnet - og året.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel ikke akkurat for vane å skrive om bakgrunnsbilder for Skrivebordet, men av og til kommer vi over noe som kan klassifiseres som spesielt og bra nok til at det er verd en liten artikkel.

Vi har for eksempel tidligere skrevet om Flickr Wallpaper Rotator, som bytter bakgrunnen for deg automatisk etter så og så lang tid. Og DisplayFusion for deg som har flere skjermer og ønsker forskjellig bakgrunn på dem.

Men i dag skal vi kun ta for oss en eneste bakgrunn, og den ser slik ut:

Jorden akkurat nå

Som du altså ser er det ganske enkelt et pent og pyntelig bilde av jordkloden brettet ut på skjermen. Men før du sier "so what", slår av datamaskinen og løper ut i det fine været, er det viktig å få med deg at dette egentlig ikke kun er en statisk bakgrunn.

DesktopEarth er nemlig i større grad en applikasjon som genererer og oppdaterer skrivebordsbakgrunnen for deg basert på variable som dato og klokkeslett. Programmet kan settes til å oppdatere skrivebordet såpass ofte som en gang i minuttet, noe som kort sagt sørger for at bildet du har alltid er oppdatert med hensyn til hvordan Solen sørger for at det blir dag og natt rundt rundt om på kloden. (Jaja, vi vet at det er Jorden som spinner rundt, men...)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer