Den ultimate bakgrunnen?

Her er skrivebordsbakgrunnen som forandrer seg i takt med døgnet - og året.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel ikke akkurat for vane å skrive om bakgrunnsbilder for Skrivebordet, men av og til kommer vi over noe som kan klassifiseres som spesielt og bra nok til at det er verd en liten artikkel.

Vi har for eksempel tidligere skrevet om Flickr Wallpaper Rotator, som bytter bakgrunnen for deg automatisk etter så og så lang tid. Og DisplayFusion for deg som har flere skjermer og ønsker forskjellig bakgrunn på dem.

Men i dag skal vi kun ta for oss en eneste bakgrunn, og den ser slik ut:

Den ultimate bakgrunnen?


Jorden akkurat nå

Som du altså ser er det ganske enkelt et pent og pyntelig bilde av jordkloden brettet ut på skjermen. Men før du sier "so what", slår av datamaskinen og løper ut i det fine været, er det viktig å få med deg at dette egentlig ikke kun er en statisk bakgrunn.

DesktopEarth er nemlig i større grad en applikasjon som genererer og oppdaterer skrivebordsbakgrunnen for deg basert på variable som dato og klokkeslett. Programmet kan settes til å oppdatere skrivebordet såpass ofte som en gang i minuttet, noe som kort sagt sørger for at bildet du har alltid er oppdatert med hensyn til hvordan Solen sørger for at det blir dag og natt rundt rundt om på kloden. (Jaja, vi vet at det er Jorden som spinner rundt, men...)

Bildene som brukes er hentet fra NASAs Blue Marble next generation og Earth's City Lights med en oppløsning på 2560 x 1280, som burde være nok for de fleste brukere. Måndelige foradringer i is, snø og vegetasjon er også tatt med.

Den ultimate bakgrunnen?


Skyer er også en mulighet på Desktop Earth. Du nøyer deg selvfølgelig ikke med det statiske skylaget som følger med, ettersom de faktiske skyforholdene kan settes til å oppdatere seg selv - riktignok "kun" hver tredje time, men det er vel så nærme du kommer det å hacke deg inn i noens datasystemer.

Videre forklaring på oppsett og så videre funner du på programmets hjemmeside. Til slutt nevner vi at DesktopEarth både er gratis og fungerer utmerket også over flere skjermer, så det er ingen grunn til å ikke prøve det ut. Du laster det ned her.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer