Den ultimate mattehjelpen

Gruer du deg til skolestart? Matteleksene blir i hvert fall ikke noe problem.

Den ultimate mattehjelpen
Publisert
Sist oppdatert

Matteleksene kan være noe herk, og mange gruer seg til skolestart ene og alene på grunn av de forbaskede tallene; uavhengig av om de er elever eller foreldre som veldig gjerne skulle ha hjulpet til.

Derfor er dagens tips en virkelig godbit.

Mathway.com er nemlig en nettjeneste som hjelper deg med å løse mattestykkene. Men - der avanserte Texas Instruments-kalkulatorer ofte kun viser svaret på ligningen du plotter inn, viser Mathway HELE utregningen.

Det betyr med andre ord at du kan skrive inn matteoppgaven, trykke på en knapp og få se hele fremgangsmåten - er du lur, prøver du også å få med deg hvordan oppgavene løses, slik at du ikke er blank når eksamen kommer.

>> Test deg selv: Den store mattetesten

Nettjenesten har støtte for en rekke type oppgaver, med faktorisering, ligninger, integrasjonsregning, trigonometri, matriseoperasjoner, polynomdivisjon og andre godbiter du grøsser bare av å høre navnet på.

Den som bare hadde hatt Mathway i sine skoledager og sluppet å bomme andres mattelekser!

Enkel i bruk

Mathway er ganske rett frem å bruke - du skriver inn regnestykket i hovedfeltet og velger hva slags utregning du ønsker. Ved å trykke på ikoner kan du sette inn funksjonalitet, vel å merke hvis du har valgt type utregning først (merket med rød pil på figuren over). Til høyre (blå pil) finner du en del eksempler som kanskje er den letteste måten å lære Mathway på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer