Den ultimate spyware-dreperen?

Hvorfor bare bruke ett program?

Den ultimate spyware-dreperen?
Publisert
Sist oppdatert

Spyware er et økende problem fordi skaperne stadig finner på nye kreative måter å lure deg på.

Alt som skal til er ofte å installere et program, klikke på en lenke du får på MSN eller være uforsiktig på andre måter. Ikke bare er det irriterende fordi det ofte har en tendens til å skyte opp nettleservinduer i histen og pisten, men det er også en alvorlig sikkerhetstrussel dersom det for eksempel sender alle tastetrykkene dine til en server.

Vi har skrevet om flere programmer for å drepe spyware, for eksempel i artikkelen Blir du spionert på?, som også kan fortelle deg mer om dette fenomenet.

Selv om det finnes mange gode programmer, er det imidlertid et lite problem at det ikke finnes ett enkelt program som klarer å ta alt. Det har skaperne av Hitman Pro tatt konsekvensen av, og med deres program installert kan du automatisk scanne systemet ditt med ikke mindre enn åtte (!) kjente anti-spyware-programmer.

>> Sikker på at ingen ser deg?

Ett klikk

Etter å ha installert programmet, kan du fyre av åtte spyware-programmer på rappen, og etter en runde med alle sammen, bør det meste av spyware være fjernet for godt.

Her er programmene du kan velge å inkludere i Hitman-installasjonen:

  • Lavasoft Ad-Aware LE
  • Spybot search & destroy
  • Trend Micro CW Shredder
  • Webroot Spy Sweeper
  • Ewido AntiSpyware micro scanner
  • PC Tools Spyware Doctor
  • Sunbelt Counterspy
  • Prevx CSI Free

Enkelte av dem er helt gratis, mens andre er prøveutgaver. Det følger også med prøveutgaver av antivirusprogramvare fra Trend Micro og McAfee.

Etter installasjonen kan du velge hvilke programmer du vil bruke, og med ett klikk starter du en storstilt jakt etter spyware. Merk at du ikke får noe tilpasningsmuligheter for hvert program slik du ville ha fått om du brukte dem manuelt, men programmet sørger imidlertid for å oppdatere dem alle før jakten starter.

>> Årets viktigste gratisprogram

Hitman Pro er foreløpig tilgjengelig i versjon 2.6, men det er også mulig å laste ned betaversjonen av versjon 3.

Du finner programmet på http://www.hitmanpro.nl/hitmanpro/. Der kan du også lese at enkelte virusprogrammer trigger feilaktig på dette programmet.

Oppdatert: I diverse fora på nettet ser det ut til at folk har litt ulike erfaringer med Hitman pro - mens noen er svært fornøyde, har andre møtt problemer av ett eller annet slag. Vi minner deg derfor på at du bør sørge for å ta backup av systemet ditt jevnlig (uavhengig om du velger å prøve Hitman pro eller ikke) og tipser deg i så måte om disse to artiklene:

IT-sjefens drømmeprogram
Den store backup-guiden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer