Windows

Denne bokstaven krasjer Windows

Derfor bør du oppdatere PC-en din.

«Æ»: Ett enkelt tegn kan krasje PC-en din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
«Æ»: Ett enkelt tegn kan krasje PC-en din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Vi har tidligere omtalt flere saker om meldinger og nettsider som kan krasje iPhonen din, men andre enheter er på ingen måte immune mot dette de heller.

To forskere ved Googles Project Zero-avdeling har avdekket at ett enkelt tegn på en nettside kan krasje PC-en din.

Tegnet det er snakk om er en tilpasset utgave av den kjente bokstaven «Æ», og hvis den er implementert riktig i en nettside, får den PC-en din til å krasje når du besøker nettstedet.

Angrepet innebærer riktignok at offeret må lures til å laste ned den nødvendige fonten fra nettsiden.

Installer februar-oppdateringen

Google oppdaget svakheten i november i fjor og gav som vanlig Microsoft 90 dager på å fikse problemet før de offentliggjorde det. Tom’s Guide skriver at det så langt ikke er rapportert om tilfeller der noen har benyttet svakheten i et angrep, men nå som den er offentliggjort kan det komme tilfeller.

Derfor gjør du lurt i å oppdatere PC-en din, dersom du har Windows 10. Ifølge nettstedet ser det kun ut til at Windows 10 er rammet av svakheten og at Windows 8.1, som er den andre versjonen av Windows som fortsatt er støttet av Microsoft, ikke berøres av samme problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer