Advarsel: Google Docs-phishing

Denne e-posten sprer seg som ild i tørt gress

Og igjen – denne er det lett å bite på.

IKKE TRYKK: En ny svindel er i omløp, også her i Norge, og den er veldig lett å bite på. Foto: Cornelia Kristiansen
IKKE TRYKK: En ny svindel er i omløp, også her i Norge, og den er veldig lett å bite på. Foto: Cornelia Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De begynner å bli smartere og smartere disse svindlerne. For kort tid siden skrev vi om hvordan de kunne kode en URL slik at den fremstod identisk med den ordentlige URL-en, de har blitt mye flinkere i norsk (særlig når norske oversettere får svindeloppdrag) og nå er en ny, intrikat svindel i omløp.

Den begynner slik: Du mottar en e-post fra en av kontaktene dine om at de har delt et Google Docs-dokument med deg.

Lenka peker til accounts.google.com, som tilsynelatende er en Google-side. Når du kommer dit, spretter det opp en boks som sier at Google Docs trenger tilgang til Google-kontoen din; mer spesifikt tilgang til e-post og alle kontakter.

I denne tweeten ser du hvordan det hele foregår.

Ikke Google-Google

Men det er ikke selveste Google Docs det er snakk om, men en tredjepartstjeneste som også har brukt navnet Google Docs, men som har langt skumlere hensikter. En kan jo forundre seg litt over at Google tillater tredjeparter å kalle tjenestene sine akkurat det.

For gir du denne tilgangen, har du nettopp gitt svindlerne full tilgang både til å lese og sende e-post, samt alle kontaktene dine. Og hva tror du de gjør da? Jo, de fortsetter ved å sende tilsvarende e-post på vegne av deg til dine kontakter igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer