Test av Samsung SSD EVO 860

Denne gir nytt liv til gamle PC-er

Vi har tatt en titt på Samsungs nye SSD-serie, som hever ytelsen enda et hakk i forhold til forgjengeren.

RASK OG PÅLITELIG: Samsung har oppgradert sin EVO-serie med SSD-er, og byr på bedre hastighet og bedre levetid enn tidligere generasjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås
RASK OG PÅLITELIG: Samsung har oppgradert sin EVO-serie med SSD-er, og byr på bedre hastighet og bedre levetid enn tidligere generasjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du en PC som begynner å dra litt på årene og som hadde hatt godt av en liten oppgradering? Å bytte ut harddisken med en SSD kan vise seg å være den smarteste oppgraderingen du kan gjøre, og vil mest sannsynlig gjøre PC-en din mye, mye raskere. Nå er også prisene og kapasitetene kommet på akseptable nivåer.

Har erstattet harddisken på de fleste PC-er

Og hvis du lurer på hva en SSD er for noe, så er det ganske enkelt en lagringsenhet som allerede har rukket å erstatte harddisken i nesten alle nye PC-er. Den er flashminnebasert, har ingen bevegelige deler, bruker mindre strøm, veier mindre, støyer ikke, blir ikke varm og er som regel mye raskere enn harddisken.

SSD-en kommer i mange forskjellige utforminger, fra de aller minste M.2 og mSATA-variantene på størrelse med et frimerke, til de 2,5 tommer store SSD-ene som har samme utforming og kontaktene som en harddisk. Disse er laget for å erstatte harddisken i (litt eldre) stasjonære og bærbare PC-er, og varter opp med lese- og skrivehastigheter som gjerne er fem-seks ganger høyere enn hva den gamle harddisken klarte da den var ny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer