Lade Apple Pencil:

Denne har nok mange kastet

Du ikke stikke Apple Pencil inn i iPad-en for å lade den.

I ESKEN: Noe godt gjemt i Apple Pencil-esken finner du denne lille dingsen. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart sju år siden ble den første utgaven av Apple Pencil lansert, som et tilbehør til iPad Pro, som ble lansert samtidig. Seinere kom en ny 2. generasjonsutgave, som blant annet kan lades trådløst/magnetisk langs siden på kompatible iPad-modeller.

De to utgavene lever fremdeles side om side og selges i mange butikker rundtom. Avhengig av hvilken iPad man har, må man nemlig velge riktig Pencil.

Har du en vanlig iPad av forholdsvis nyere dato, er det altså den første utgaven av Apple Pencil du kan bruke.

Den har en kork i enden som kan tas av for å avsløre en Lightning-plugg, og mange lader den ved å putte den inn i Lightning-kontakten på iPaden, noe som også illustreres på esken:

PLUGGES I IPAD: Slik illustreres lading av Apple Pencil på esken. Foto: Pål Joakim Pollen
PLUGGES I IPAD: Slik illustreres lading av Apple Pencil på esken. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

15 sekunder i porten er nok til 30 minutters bruk, men vil du fullade batteriet må den stå i lengre – opp mot en halvtime.

Mange, både anmeldere og brukere, synes det var en dårlig løsning da Apple Pencil ble lansert, fordi det jo vil være en viss fare for at man klarer å knekke den i ladeporten.

Men om du inspiserer innholdet i esken ekstra godt (se video øverst), vil du finne en liten plugg som gjemmer seg i pappkonstruksjonen. Den har en «hunn-lightning» i begge ender, slik at du kan putte Apple Pencil i den ene enden, en vanlig Lightning-kabel i den andre og dermed lade med helt vanlig ladekabel. Merk likevel at denne ladingen går tregere enn direkte fra iPaden.

TA-DA: Her kan du plugge i en vanlig Lightning-kabel og lade Apple Pencil. Foto: Pål Joakim Pollen
TA-DA: Her kan du plugge i en vanlig Lightning-kabel og lade Apple Pencil. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Skulle du ha kastet esken med denne lille pluggen i, ser det ikke ut til at Apple selger den løst, men det finnes tilsvarende produkter fra andre produsenter som kan bestilles fra Amazon, for eksempel.

Og nå er vi spente:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer