Denne kan bli 35% dyrere

Nesten alle PC-produsentene varsler til dels dramatisk høyere priser fra nyttår.

Publisert
Sist oppdatert

Dollarkursen har steget betydelig den siste tiden, og råvarer til PC-produksjon har blitt vesentlig dyrere. Nå kommer den sure svie for nordmenn som den siste tiden har kunnet boltre seg i svært lave priser på PCer og maskinvare.

Les også Venter langvarig svikt i PC-omsetningen (Digi.no)

Varsler kraftig oppgang

DinSide Data fikk nylig tilgang til et brev som Lenovo har sendt til sine norske forhandlere. I brevet står det blant annet følgende:

"På grunn av endret dollarkurs, samt en generell forverring i råvarepriser raskere enn ventet, varsles det om prisoppgang i januar 2009.

Det er viktig at dere er oppmerksomme på dette, og ordrelegger varer så rakt som mulig.

Prisøkningen varierer fra produkt til produkt, men det forventes 10-12% på flere stasjonære modeller, og inntil 20% på enkelte bærbare modeller."

Senere sendte Lenovo ut et nytt brev til leverandørene, der de retter uttalelsen om 20% prisøkning. I brevet står det nå:

"- På flere bærbare modeller vil økningene bli 20-35%. Dette er betydelig høyere enn først antatt."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer