Dell XPS 13 Plus

Denne laptopen er annerledes

Dell gir XPS 13 en skikkelig overhaling.

HER ER DET NOE SOM MANGLER, ELLER? Nye Dell XPS 13 Plus skiller seg stort ut fra vanlige XPS 13. Foto: Dell
HER ER DET NOE SOM MANGLER, ELLER? Nye Dell XPS 13 Plus skiller seg stort ut fra vanlige XPS 13. Foto: Dell Vis mer
Publisert

Dell XPS 13 er blant de beste bærbare PC-ene på markedet, og har en design som har holdt seg noenlunde likt gjennom flere år.

To av de større nyhetene de senere årene, har vært tilskuddet av en hvit modell og 16:10-format på skjermen, men i år slår Dell virkelig på stortromma og overhaler like så godt nesten hele PC-en.

Vent nå litt

På utsiden ser det ut som en helt vanlig Dell XPS, men når du åpner skjermlokket på XPS 13 Plus, blir ting litt annerledes. Du vil nemlig fort legge merke til at styreflaten er borte.

Eller, den er ikke borte, den er bare ikke synlig. Dell har erstattet den tidligere styreflaten med det de omtaler som en «haptic ForcePad»-plate, som fungerer på samme måte som MacBookens (som riktignok er synlig). Du kan ikke fysisk trykke ned på styreflaten, men det føles slik gjennom haptiske tilbakemeldinger, altså små vibrasjoner, som sendes ut.

Vi kan absolutt se for oss at det krever litt tilvenning å bruke en styreflate du ikke kan se, men overfor The Verge sier Dell at de tror at muskelminne gjør at tilvenningen går raskt.

En ... Touch Bar?

Men det er ikke bare her det er snakk om radikale endringer. Flytter du blikket litt fremover, vil du se at den tradisjonelle og kombinerte F- og multimedie-raden er borte. I stedet er den erstattet med kapasitive berøringsknapper som lyser opp. Denne LED-raden kan minne litt om Apples nå pensjonerte Touch Bar, som ble lansert til MacBook Pro for noen år tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.