Dell XPS 13 Plus

Denne laptopen er annerledes

Dell gir XPS 13 en skikkelig overhaling.

HER ER DET NOE SOM MANGLER, ELLER? Nye Dell XPS 13 Plus skiller seg stort ut fra vanlige XPS 13. Foto: Dell
HER ER DET NOE SOM MANGLER, ELLER? Nye Dell XPS 13 Plus skiller seg stort ut fra vanlige XPS 13. Foto: Dell Vis mer
Publisert

Dell XPS 13 er blant de beste bærbare PC-ene på markedet, og har en design som har holdt seg noenlunde likt gjennom flere år.

To av de større nyhetene de senere årene, har vært tilskuddet av en hvit modell og 16:10-format på skjermen, men i år slår Dell virkelig på stortromma og overhaler like så godt nesten hele PC-en.

Vent nå litt

På utsiden ser det ut som en helt vanlig Dell XPS, men når du åpner skjermlokket på XPS 13 Plus, blir ting litt annerledes. Du vil nemlig fort legge merke til at styreflaten er borte.

Eller, den er ikke borte, den er bare ikke synlig. Dell har erstattet den tidligere styreflaten med det de omtaler som en «haptic ForcePad»-plate, som fungerer på samme måte som MacBookens (som riktignok er synlig). Du kan ikke fysisk trykke ned på styreflaten, men det føles slik gjennom haptiske tilbakemeldinger, altså små vibrasjoner, som sendes ut.

Vi kan absolutt se for oss at det krever litt tilvenning å bruke en styreflate du ikke kan se, men overfor The Verge sier Dell at de tror at muskelminne gjør at tilvenningen går raskt.

Dell XPS 13 Plus kommer også i en sølvgrå variant. Legg merke til de kapasitive knappene øverst på tastaturet og den «manglende» styreflaten. Foto: Dell
Dell XPS 13 Plus kommer også i en sølvgrå variant. Legg merke til de kapasitive knappene øverst på tastaturet og den «manglende» styreflaten. Foto: Dell Vis mer

En ... Touch Bar?

Men det er ikke bare her det er snakk om radikale endringer. Flytter du blikket litt fremover, vil du se at den tradisjonelle og kombinerte F- og multimedie-raden er borte. I stedet er den erstattet med kapasitive berøringsknapper som lyser opp. Denne LED-raden kan minne litt om Apples nå pensjonerte Touch Bar, som ble lansert til MacBook Pro for noen år tilbake.

Som standard kan du berøre for å justere lysstyrke, volum og liknende, men du kan også få frem F-raden slik på andre bærbare PC-er.

Den siste nyheten er at tastaturet er blitt utvidet og strekker seg helt ut i kantene på PC-en. Mellomrommet mellom tastene er også fjernet, noe som gjør tastene større.

Og nei, F-raden er ikke borte. Foto: Dell
Og nei, F-raden er ikke borte. Foto: Dell Vis mer

4K og OLED

Hva skjermen gjelder, kan du konfigurere den med inntil 4K UHD+, og PC-en kommer med både LCD- og OLED-panel. Sistnevnte vil nok gi det beste bildet, men er trolig mer strømkrevende enn LCD-panelet.

På innsiden sitter Intels nye 12. generasjon Intel Core-prosessor, og her kan du velge opptil Intel Core i7-1280P på 4,8 GHz. Den kan pares med inntil 32 GB LPDDR5-minne og 2 TB SSD-lagring.

AV tilkoblingsmuligheter, er den utstyrt med to USB-C-kontakter, men borte vekk er microSD-kortleseren vanlige XPS 13 har og faktisk også lydkontakten. Er det starten på en ny trend i PC-bransjen, som for lengst er blitt standard blant mobilprodusentene?

Dell XPS 13 Plus kan leveres med enten Windows 11 eller Ubuntu 20.04 i en Developer Edition.

I en pressemelding skriver Dell at XPS 13 Plus blir tilgjengelig i løpet av våren, men per nå foreligger det ingen norske priser på PC-en. I USA får den en startpris på 1199,99 dollar, som med dagens kurs tilsvarer 9900 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer