Google Titan

Denne lille Google-dingsen skal gjøre deg tryggere på nett

Ekstra sikkerhet i tillegg til passordet.

EKSTRA SIKKERHET: Med Google Titan holder det ikke lenger bare med passordet. Du må også trykke på en av disse knappene for å logge på. Foto: Google
EKSTRA SIKKERHET: Med Google Titan holder det ikke lenger bare med passordet. Du må også trykke på en av disse knappene for å logge på. Foto: Google Vis mer
Publisert

Å logge på en nettjeneste bare med brukernavn og passord er ganske sårbart.

Får noen tak i passordet ditt kan de opptre som deg, og er du blant dem som stort sett bruker det samme passordet overalt, holder det at ett nettsted opplever et datainnbrudd før alle de andre kontiene dine også blir utrygge.

En ekstra faktor

Derfor har vi ved flere anledninger anbefalt deg å bruke tofaktorautentisering på nettjenestene som støtter det.

Med en slik funksjon aktivert, må du i tillegg til passordet også kunne oppgi en engangskode når du logger inn – typisk en du får på SMS, ei kodebrikke eller via en app.

Da spiller det liten rolle om noen på den andre siden av kloden får tak i passordet.

Google Titan

Google har nå lansert et nytt produkt – Google Titan. I pakken får man med to dingser – en til å ha på nøkkelknippet til bruk på farten og én som kan puttes i USB-porten på PC-en.

Vil du logge på Google-kontoen din fra en ny PC, telefon eller lignende, logger du inn på vanlig måte med brukernavn og passord. Men så snart dette er gjort, blir du også bedt om å trykke på knappen på Titan-enheten, altså som en slags forenklet variant av å motta en engangskode og taste den inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer