Denne løser TV-floken

Har du en litt eldre flat-TV og trenger flere innganger? Her er en billig løsning som funker!

Denne løser TV-floken
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert oppdaget at svært mange DVD-spillere, TV-mottakere, TV-spill og datamaskiner kommer med en digital utgang merket HDMI. Dette er en kombinert video- og lydutgang, som sørger for best mulig kvalitet på materialet som skal vises på TV-en din.

Mangel på innganger

Nyere TV-er kommer gjerne med tre HDMI-innganger, og det er ikke én for mye. Verre er det hvis du har en flat-TV som er tre-fire år gammel, den har gjerne bare én slik inngang.

Det er ikke særlig morsomt å måtte koble til og fra enheter hver gang de skal brukes, men heldigvis finnes løsninger også på dette problemet.

Løsningen: En veksler

Det du trenger er en HDMI-veksler, der flere enheter kan være tilkoblet samtidig, og der du på en enkel måte kan velge hvilken enhet som skal formidle signalene videre til TV-en.

Slike vekslere kommer i mange varianter, enkelte er heldigitale og styres med fjernkontroll, mens de enkleste er manuelle med mekaniske knapper i fronten.

Det er mange fordeler ved å velge sistnevnte. For det første slipper du enda en fjernkontroll på bordet, for det andre er de billige, og for det tredje er de ikke avhengig av strøm for å fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer