Google Home til Norge

Denne måneden kan du snakke norsk til Google-høyttaleren

Og forhåndssalget starter allerede i dag.

KOMMER PÅ NORSK: 24. oktober blir Google Home Mini å finne i norske butikkhyller. Foto: Pål Joakim Pollen
KOMMER PÅ NORSK: 24. oktober blir Google Home Mini å finne i norske butikkhyller. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

For en måned siden lanserte Google en norskspråklig utgave av sin stemmestyringsfunksjon, Google Assistant, eller Google Assistent, som den da heter på norsk.

De første ukene har assistenten dog kun vært tilgjengelig på iOS- og Android-enheter, og ikke på selskapets Google Home-høyttalere, som mange nordmenn har skaffet seg allerede.

Google Home til Norge 24. oktober

Nå er det imidlertid klart for lansering av Google Home-produkter i Norge, slik at vi nå kan snakke norsk også til Googles smarthøyttalere.

Datoen er satt til 24. oktober, men allerede i løpet av dagen blir det mulig å forhåndsbestille høyttalerne Google Home og Google Home Mini – både fra Elkjøp og fra Google direkte. Prisene er satt til henholdsvis 1.499 og 599 kroner.

Altså er den største modellen, Google Home Max, fraværende i den norske porteføljen foreløpig. Hvorvidt den vil komme senere, har vi ikke fått svar på.

Om du allerede har skaffet deg en Google Home-høyttaler, vil denne også bli oppdatert til å støtte norsk, så det er ikke nødvendig å handle en ny en i Norge der, altså.

TO HØYTTALERE: Google Home (til venstre) og Google Home Mini lanseres på det norske markedet 24. oktober. Den største modellen, Max, er dog ikke med i denne runden. Foto: Google
TO HØYTTALERE: Google Home (til venstre) og Google Home Mini lanseres på det norske markedet 24. oktober. Den største modellen, Max, er dog ikke med i denne runden. Foto: Google Vis mer

Fungerer med mye forskjellig

Ved siden av å spørre om været, hovedstaden i Litauen, hvor gammel Erna Solberg er og få høyttaleren til å ta tiden på lasagnen i ovnen, kan du også bruke Google Home til å vise bilder og videoer på TV (via Chromecast, eller direkte på Android-TV-er), og også styre mange andre enheter bare med stemmen.

Vis mer Vis mer

Blant annet kan du styre lyspærer fra Philips Hue eller Ikea Trådfri, overvåkingskameraer fra Nest, smarte ringeklokker og den slags.

Home-høyttalerne støtter også flere brukere, slik at svaret blir ulikt om det er du eller din bedre halvdel som spør om hva som står på kalenderen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer