Test av Huawei Matebook X

Denne PC-en er en innertier

Og du behøver ikke å velge den rosa utgaven.

NÆR PERFEKT: Huawei har for alvor kastet seg inn i kampen om PC-kundene. Det skulle ikke forundre oss om Matebook X blir stående igjen som den beste PC-en vi har testet i 2017. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NÆR PERFEKT: Huawei har for alvor kastet seg inn i kampen om PC-kundene. Det skulle ikke forundre oss om Matebook X blir stående igjen som den beste PC-en vi har testet i 2017. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste tenker kanskje på kinesiske Huawei som produsent av mobiltelefoner, men selskapet er faktisk verdens største produsent av telekommunikasjonsutstyr og kommer til å ha en markant rolle under planleggingen og utbyggingen av 5G i Norge de neste årene.

Samtidig er det én ting de fleste teknologijournalistene er enige om: Selskapet imponerer stort om dagen, og ruller ut det ene gode produktet etter det andre.

Kan bli en seriøs PC-utfordrer

Huawei lager også PC-er og nettbrett. Foreløpig er de ikke noen stor PC-produsent, men det skal ikke forundre oss om også det kommer til å endre seg. Det er i hvert fall ingen som helst tvil om at de tar satsingen alvorlig: Det viser vår test av Matebook X helt tydelig.

For å gjøre en lang historie kort: Det er sjelden vi sliter med å finne noe å trekke for når vi tester en bærbar PC. Det er nesten alltid noe som trekker ned, for eksempel støy, svakheter ved konstruksjonen, tilkoblingene eller andre løsninger - som gjerne avsløres ganske tidlig i testprosessen.

Men Huawei har etter vår mening gjort det aller meste riktig med Matebook X, og over de neste avsnittene skal vi forklare hva vi legger i det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer