Denne TV-en er piratvennlig

Spiller piratkopierte HD-filmer direkte fra minnepluggen.

42SL8000 er bare én av mange TV-er fra LG som har fått støtte for avspilling av MKV-filer via USB-porten på siden. Foto: LG/BEL
42SL8000 er bare én av mange TV-er fra LG som har fått støtte for avspilling av MKV-filer via USB-porten på siden. Foto: LG/BEL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har fulgt med på fildelingsfronten i det siste, har du muligens kommet over såkalte Matroska-filer, videofiler med etternavn .MKV.

I praksis er det snakk om en konteiner som kan inneholde flere elementer, for eksempel en film med flere lydspor og undertekster. Derfor navnet Matroska, den russiske tredukken med mange dukker inni hverandre. Som om ikke det var nok; Matroska-filene kan bestå av mange video- og lydformater, og kan derfor ikke omtales som et eget format.

Svært god kvalitet

Uansett har de åpne Matroska-filene blitt svært utbredt den siste tiden, både på grunn av de gunstige mulighetene hva angår lyd- og undertekster, men først og fremst på grunn av den svært gode kvaliteten som er mulig å oppnå på bildesiden, spesielt ved bruk av H.264-formatet.

Les også: DinSides guide til videoformater

Selv med relativt kraftig komprimering kan en MKV-fil by på en kvalitet som ligger tett opp mot originalmaterialet. En Blu-ray-film er gjerne 20-30 GB i utgangspunktet, men kan komprimeres til 4-5 GB ved hjelp av de rette verktøyene, og fortsatt by på en kvalitet som langt overgår DVD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.