Deprimert av Facebook?

En ny studie kan tyde på at Facebook har en mørkere side.

Blir man mer deppa hvis man bruker Facebook mye? Ny studie kan tyde på det. Foto: Per Ervland
Blir man mer deppa hvis man bruker Facebook mye? Ny studie kan tyde på det. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag er 2,2 millioner nordmenn innom Facebook, ifølge selskapets egne, offisielle målinger. HVER eneste dag. Og mange kjenner seg igjen i at man bare innom for å sjekke hva vennene driver med, eller kanskje enda viktigere: Om noen har trykket like på det siste bildet du la ut.

Og mens ingen kan bestride at Facebook er en fin måte å holde kontakt med nære og fjerne bekjente, kan det vise seg at det er en del negative sider også. I hvertfall om vi skal tro en nylig publisert studie fra University of Michigan i USA.

Les også: Les Facebook-meldinger uten å bli sett

Klar tendens

Selv om studien må sies å være meget begrenset (kun 82 deltakere), kan ingen bestride at resultatet er interessant. Det viste seg nemlig at så nær som samtlige deltakere var mindre fornøyde med tilværelsen etter å ha benyttet Facebook aktivt over en fjorten dagers periode. Og resultatene tydet på at jo mer aktive de var, jo mindre lykkelig ble de.

Ethan Kross, en psykolog ved universitetet som var involvert i arbeidet med studien, har gitt følgende kommentar:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer