Derfor blir nye PCer mye kjappere

Brikkesettene til de nye prosessorene fra Intel har smarte egenskaper.

Z68-brikkesettet åpner for langt raskere PC-er.
Z68-brikkesettet åpner for langt raskere PC-er. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med hver ny prosessorgenerasjon kommer det nye brikkesett som gir systemet nye funksjoner. Da snakker vi om måter å kommunisere med minnet, harddisker, grafikkort og andre inn/ut-enheter.

Til den nyeste prosessorfamilien kommer det flere brikkesett, beregnet på forskjellige brukere. I Z68-brikkesettet fra Intel er det støtte for noe som kan komme til å bety mye både for oppstart og bruk av PC-en: Intel Smart Response Technology.

I pose og sekk?

Z68-brikkesettet har støtte for bruk av SSD som hurtigminne - også kjent som cache - for vanlig roterende harddisk. Det betyr at data skrives samtidig til begge lagringsmedier, men når dataene skal leses igjen senere gjøres dette fra SSD som er mange ganger raskere.

Skriveprosessen blir allerede mellomlagret i minnet (RAM), det er helt normalt i Windows og andre operativsystemer, derfor vil ikke skriveprosessen merkes siden programmet og systemet får tilbake kontrollen så snart dataene er skrevet til minnet.

I praksis vil dette bety at PC-en starter raskere, programmer vil lastes inn raskere og PCen blir generelt raskere under bruk, særlig hvis du bruker mange og store programmer samtidig og veksler mellom dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer