Windows-oppdateringer:

Derfor bør du ikke trykke på «se etter oppdateringer»

Plutselig blir du nemlig en slags prøvekanin.

IKKE NØDVENDIGVIS SMART: Trykker du på «se etter oppdateringer»-knappen, kan du fort bli blant de første som får en Windows-oppdatering. Skjermbilde/Montasje: Bjørn Eirik Loftås / Pål Joakim Pollen
IKKE NØDVENDIGVIS SMART: Trykker du på «se etter oppdateringer»-knappen, kan du fort bli blant de første som får en Windows-oppdatering. Skjermbilde/Montasje: Bjørn Eirik Loftås / Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Flere Windows-brukere gikk på en smell tidligere denne måneden, der en oppdatering gjorde at brukerne fikk slettet alt i «dokumenter»-mappa på PC-en.

Nå viser det seg at de alle hadde én ting til felles: Ifølge Microsoft ble oppdateringen nemlig kun sendt ut til brukere som manuelt trykket på «se etter oppdateringer» i Windows-innstillingene.

Putter deg først i køen

For måten Microsoft ruller ut slike oppdateringer på, er at de først sendes ut til noen få.

– Med vilje starter vi utrullingen av hver funksjonsoppdatering sakte, der vi overvåker feedbacken nøye, før vi tilbyr oppdateringen bredere, heter det seg i det samme innlegget.

Men ved å trykke på «se etter oppdateringer»-knappen havner man plutselig først i køen om en oppdatering er tilgjengelig.

Umulig å snu

Howtogeek gjør også et poeng at en slik oppdatering er umulig å avbryte. Så fort du ser etter en oppdatering, og en oppdatering er tilgjengelig, starter Windows nedlastingen og seinere installasjon av oppdateringen uten at du får avbrutt underveis.

Ikke at slike oppdateringer ikke er testet på forhånd før de gjøres tilgjengelig:

De testes først i flere runder av dem som er med i Windows Insider-programmet før de slippes til resten.

Denne gangen skjedde det imidlertid en glipp, der Microsoft ikke fanget opp feilmeldingene fra de første testerne. Nå har feedback-verktøyet blir oppdatert, der de som tester i tillegg til å melde inn feil kan angi en alvorlighetsgrad på feilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer