Logitech Unifying receiver

Derfor bør du oppdatere denne

For tre år siden avslørte sikkerhetsforskere en svakhet i USB-mottaker fra Logitech, som fortsatt kan utnyttes.

UNIFYING RECEIVER: Logitech har sluppet sikkerhetsoppdateringer til USB-mottakeren til sine tastaturer, datamus og fjernkontrollere for presentasjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
UNIFYING RECEIVER: Logitech har sluppet sikkerhetsoppdateringer til USB-mottakeren til sine tastaturer, datamus og fjernkontrollere for presentasjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt du kobler til datamaskinen din utgjør en sikkerhetsrisiko. Du trenger ikke engang å være koblet til Internett for at ondsinnede kan ta kontroll over enheten din. Et eksempel på det er en angrepsmetode døpt «MouseJack», som ble oppdaget av sikkerhetsforskere i selskapet Bastille tilbake i 2016.

«MouseJack» utnytter en svakhet i USB-mottakerne, kalt Unifying receiver, til mus og tastaturer fra Logitech – du vet, den lille dingsen som følger med i esken og som du kobler til PC-en din. Svakheten gjør det mulig for hackere å koble seg til PC-en og utføre ondsinnede handlinger uten brukerens viten og vilje.

Selv om sikkerhetshullet ble oppdaget i 2016, er problemet faktisk aktuelt den dag i dag.

Sikkerhetsforskeren Marcus Mengs hevdet forrige uke at disse mottakerne fremdeles er i salg, og Marc Newlin, en av sikkerhetsekspertene i Bastille som oppdaget svakheten, sier overfor The Verge at han nylig kjøpte en mus av typen Logitech M510 som hadde en USB-mottaker med det aktuelle sikkerhetshullet.

Til samme nettsted bekrefter Logitech at de ikke tilbakekalte noen produkter etter den første avsløringen i 2016, det etter en grundig gjennomgang av sikkerhetsrisikoen. Selskapet konkluderte med at «svakhetene vil være vanskelig å reprodusere og krever at hackeren er fysisk nære målet. Det er derfor en lite sannsynlig angrepsmetode».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer