Derfor bør du oppdatere Mac-en din

Apple fikser feil etter rapporter om at macOS Monterey krasjet flere datamaskiner.

RETTER FEIL: Apple ruller ut en fastvareoppdatering til Mac-er med T2-brikka. Foto: Kirsti Østvang
RETTER FEIL: Apple ruller ut en fastvareoppdatering til Mac-er med T2-brikka. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

På tampen av oktober lanserte Apple macOS Monterey, som er årets store oppdatering til MacBook, iMac, Mac Pro og Mac Mini. Oppdateringen inneholder flere nyheter, blant annet flere FaceTime-forbedringer og støtte for hurtignotater i Apples Notater-app.

macOS Monterey var tilgjengelig i beta i god tid før den offisielle lanseringen i oktober. Dog uten at samtlige feil var luket ut før alle fikk tilgang på oppdateringen, og kort tid etter utrullingen dukket det opp rapporter om at flere brukere ikke fikk skrudd på PC-en etter å ha oppgradert.

Retter feil

Heldigvis slipper Apple nå en oppdatering som skal rette dette problemet, som er relatert til Apple T2 sikkerhetsbrikken som finnes i nye Mac-er. I en uttalelse til nettstedet 9to5Mac sier Apple følgende:

– Vi har identifisert og fikset et problem i fastvaren til sikkerhetsbrikken Apple T2 som førte til at en liten andel brukere ikke fikk slått på Mac-en deres etter å ha oppdatert macOS. Den oppdaterte fastvaren er nå inkludert i de eksisterende Mac-oppdateringene. Bruker som er berørt av dette problemet, kan ta kontakt med Apple Support for assistanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer