Derfor bør du oppdatere Mac-en din

Apple fikser feil etter rapporter om at macOS Monterey krasjet flere datamaskiner.

RETTER FEIL: Apple ruller ut en fastvareoppdatering til Mac-er med T2-brikka. Foto: Kirsti Østvang
RETTER FEIL: Apple ruller ut en fastvareoppdatering til Mac-er med T2-brikka. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

På tampen av oktober lanserte Apple macOS Monterey, som er årets store oppdatering til MacBook, iMac, Mac Pro og Mac Mini. Oppdateringen inneholder flere nyheter, blant annet flere FaceTime-forbedringer og støtte for hurtignotater i Apples Notater-app.

macOS Monterey var tilgjengelig i beta i god tid før den offisielle lanseringen i oktober. Dog uten at samtlige feil var luket ut før alle fikk tilgang på oppdateringen, og kort tid etter utrullingen dukket det opp rapporter om at flere brukere ikke fikk skrudd på PC-en etter å ha oppgradert.

Retter feil

Heldigvis slipper Apple nå en oppdatering som skal rette dette problemet, som er relatert til Apple T2 sikkerhetsbrikken som finnes i nye Mac-er. I en uttalelse til nettstedet 9to5Mac sier Apple følgende:

– Vi har identifisert og fikset et problem i fastvaren til sikkerhetsbrikken Apple T2 som førte til at en liten andel brukere ikke fikk slått på Mac-en deres etter å ha oppdatert macOS. Den oppdaterte fastvaren er nå inkludert i de eksisterende Mac-oppdateringene. Bruker som er berørt av dette problemet, kan ta kontakt med Apple Support for assistanse.

Sikkerhetsbrikken Apple T2 er tilgjengelig i en rekke Intel-baserte Mac-er, som MacBook Pro 13 og 15 fra 2018 og MacBook Pro 16 fra 2019. Full oversikt finner du her.

Raste mot Apple

Det var MacRumors som forrige uke meldte at flere Mac-brukere rapporterte om problemer etter å ha oppgradert til macOS. Misfornøyde brukere uttrykket sin frustrasjon både i sosiale medier og på Apples støtteforum.

«Etter å ha lastet ned macOS Monterey, får jeg ikke lenger slått på min MacBook Pro», skrev en Twitter-bruker, mens en annen advarte andre mot å oppgradere.

Forhåpentligvis lukes disse problemene ut med den ferske Mac-oppdateringen.

Ikke alle kan oppgradere

macOS Monterey kan lastes ned som en gratis oppdatering, men merk at maskinkravene er høynet noe kontra den eksisterende Big Sur-versjonen.

Mer om hvilke maskiner som kan laste ned oppdateringen og hvordan du finner ut om din maskin er kvalifisert, kan du lese i denne artikkelen:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer