Ikke fått e-post?

Derfor bør du sjekke søppelpost-mappa

Det kan være lurt å sjekke søpla av og til.

KAN VÆRE FEIL: Selv om Gmail og andre tjenester er svært gode på å sortere ut søppelpost, hender det de tar litt for hardt i. Foto: Pål Joakim Pollen
KAN VÆRE FEIL: Selv om Gmail og andre tjenester er svært gode på å sortere ut søppelpost, hender det de tar litt for hardt i. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Ved en ren tilfeldighet tittet jeg innom søppelpost-mappa i Gmail her om dagen. Bare timer tidligere hadde rektor på skolen sendt ut en viktig e-post om at vi foreldre måtte fylle ut et samtykkeskjema på nett dersom poden skulle kunne være med på utflukten fire dager senere.

Og jommen lå ikke den i søppelposten.

Den kunne fort ha gått meg hus forbi, og da jeg brukte litt mer tid i søppelposten fant jeg ut at det lå masse der som strengt tatt ikke var søppelpost – diverse nyhetsbrev jeg en gang i tiden har meldt meg på og den slags hadde feilaktig blitt kategorisert som søppelpost av Gmail.

Bruker avanserte filtre

Lukingen av søppelpost er en av egenskapene jeg setter mest pris på ved Gmail. Selv om jeg støtt og stadig får tilsendt svindel-eposter og lugubre tilbud om ditt og datt, havner de så og si aldri i innboksen min.

Der er Google-algoritmene gode. Ifølge Techlila går innkommende e-poster gjennom hundrevis av filtre, der hvert filter returnerer en score basert på hvor sannsynlig det er for at e-posten er søppel. Dernest gjøres en vekting av disse poengene før tjenesten avgjør om den skal havne i innboksen din eller i søppelpost-mappa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer