Derfor er den dyrere hos Elkjøp

Det er ikke bare du som er forvirret når du sjekker terrenget mellom nettbutikk og fysisk butikk. Har parallellimporten skylda?

PRISVILL: Ville du gitt 6000 eller 8000 for denne LG TVen?
PRISVILL: Ville du gitt 6000 eller 8000 for denne LG TVen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etterhvert som den kontinuerlige priskrigen mellom nettbutikkene og de store, norske el-kjedene intensiveres, skal det godt gjøres å holde orden på hva som koster hvor mye, og hvor. Nylig avla en av våre journalister Elkjøps Megastore på Lørenskog et lite besøk, og der kom han blant annet over en LG 42-tommers flat-TV med en prislapp på 7995 kroner.

Prisbevisst som han er (han er fra Vestlandet) hadde han en annen forhandler i tankene da han så de fire sifferne, og husket at blant annet NetOnNet og Komplett.no har samme LCD-TV - 42LH3000 - til 5995 kroner. Selv med frakt vil totalprisen med andre ord bli vesentlig lavere enn Elkjøp Lørenskogs butikkpris.

Parallellimport?

Ifølge Elkjøps selger skyldes prisforskjellen at de to nevnte nettforhandlerne parallellimporterer sine produkter, det vil si at de tas inn til Norge utenom produsentenes offisielle, nasjonale salgsapparat.

Fra offisielt hold hos Elkjøp vil de derimot ikke si at dette er årsaken, og vil heller ikke benekte at de selv driver med parallellimport - om enn med beskjedent omfang.- Jeg kan ikke kategorisk si at vi ikke gjør det, men vår filosofi er forankret i store innkjøp av kjente merkevarer som går gjennom de faste kanalene, altså gjennom vårt hovedlager i Jönköping. Parallellimport driver vi ikke med i stor skala, sier Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.