Derfor er stavekontrollen i Word helt på viddene

Etter oppgraderingen fra Office 97 til Office 2000, har det skjedd mye med stavekontrollen i Word. Dette har gitt mange frustrasjoner, og minst like mange latterutbrudd. Men hva skjedde? Vi har undersøkt saken grundig.

Publisert

Da Microsoft oppgraderte Office-pakken fra 97 til 2000, introduserte de en ny teknologi bak stavekontrollen. Tidligere sjekket Word all stavingen mot en innebygget ordliste. Alle ord som ikke fantes i ordlisten ble understreket som feilstavet, og hvis Word hadde forslag kunne du se på dem.

I dag er dette endret. Microsofts oppdatering gjorde at de fikk satt inn en ”smartere” stavekontroll. Smartere i den betydning at den skulle tenke litt selv. Men noe gikk galt.

Ord fra fantasiens ordbok

Etter å ha brukt Word 97 og 2000 både som student og skribent, har jeg kommet over en del feil i stavekontrollen i begge versjoner. Stort sett har problemet vært at ordlisten ikke har inneholdt nok ord, og selv om det var irriterende nok, har det vært en smal sak å legge inn nye ord. Problemet er nå at flere sammensatte ord blir markert som feil, og mange av forslagene til riktig staving er helt i det blå.

Hvis du skriver ”avisbud” i Word 97 er alt greit. I Word 2000 er det feil og det kommer med følgende forslag til retting: avisbaud, avisbrud, avmisbud, avilbud og avishud. Et annet morsomt eksempel er ordet ”loftsbod”. Før var det korrekt skrevet, nå vil Microsoft at det skal rettes. Forslag fra Word 2000: loftsblod, loftsbold, loftsbord, loftsbody og loftsgod. Rettskriving? Neppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer