Derfor er Twitter viktig

Nettets nye kommunikasjonsplattform.

Derfor er Twitter viktig
Publisert
Sist oppdatert

Det diskuteres opp og ned i mente om Twitter i norske medier om dagen, og mange har meget å si om nettjenesten som har eksplodert i antall brukere det siste året.

Enkelte mener at dette kun er elitistisk nettsamfunn, andre er bekymret for Twittermobben som rotter seg sammen så fort noen tråkker i salaten, mens noen igjen ikke skjønner poenget og avfeier det som en døgnflue.

Men Twitter er først og fremst spennende på grunn av det teknologiske aspektet. Det er nemlig det nærmeste vi kommer en sanntidsweb. Foreløpig.

De korte meldingene på 140 tegn er tilgjengelig for alle umiddelbart etter at de er publisert. Det gir en ny innfallsvinkel til måten informasjon blir distribuert på nettet, og nettopp derfor kan Twitter sidestilles med e-post, lynmeldingstjenester og SMS. Store nyheter sprer seg som ild i tørt gress på Twitter, og ved flere anledninger det siste året, har Twitter-brukere verden om visst om store hendelser lenge før mediene har klart å koke i hop en sak.

Twitter har rett og slett blitt en ny kommunikasjonsplattform, og det er nettopp derfor det er så viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer