Derfor lever Internet Explorer 6 i beste velgående

KOMMENTAR: Fortsatt har den en betydelig markedsandel. Ikke uten grunn.

Derfor lever Internet Explorer 6 i beste velgående
Publisert
Sist oppdatert

Det anslås at så mye som 15-20% av all trafikk på World Wide Web fortsatt skjer gjennom den åtte år gamle nettleseren Internet Explorer 6, til stor ergrelse for webutviklere og programmerere verden over.

Det har seg nemlig slik at den aldrende nettleseren ikke helt spiller på lag med webstandardene som nyere nettlesere følger. Det betyr blant annet at utviklerne hos DinSide må ta spesielle hensyn, og kode sidene på en spesiell måte for at de skal vises korrekt også i Internet Explorer 6.

Så lenge nettleseren fortsatt har en så betydelig markedsandel, er de rett og slett nødt til å gjøre det, for å unngå at besøkende får en dårlig brukeropplevelse.

Faktisk er det slik at de aller fleste store nettstedene ikke tør å la være. Å utestenge 20% av brukerne vil bety dramatisk trafikkfall, og bortfall av livsnødvendige annonseinntekter.

Med mindre man klarer å lokke brukeren til å oppgradere, da.

Sistnevnte har vist seg å være vanskeligere enn mange har antatt, til tross for diverse kampanjer i inn- og utland den siste tiden. De teknisk oppegående vil naturligvis ikke ha problemer med å oppgradere, og vil dessuten la seg lokke av nye funksjoner og muligheter. Disse oppgraderer ofte med både glede og iver. Andre, og jeg vil anta det store flertallet, er først og fremst opptatt av innholdet på nettet enn mulighetene i nettleseren - om de i det hele tatt vet hva en nettleser er for noe. Enda færre forholder seg til versjonsnumre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer